O mare multinațională, condamnată în Franța să plătească 50.000 de euro, după sinuciderea unei angajate

O mare multinațională, condamnată în Franța să plătească 50.000 de euro, după sinuciderea unei angajate
O mare multinațională, condamnată în Franța să plătească 50.000 de euro, după sinuciderea unei angajate / Foto: Pixabay (ilustrativ)
Publicat: 10/02/2022, 09:52

În scrisoarea de adio lăsat în urmă, femeia a indicat să s-a sinucis din cauza locului de muncă.

Justiția franceză a condamnat, luni, Carrefour la o amendă de 50.000 de euro pentru „ucidere din culpă”, după sinuciderea unei angajate în centrul țării, în 2017, scrie Mediafax.

Tribunalul penal Clermont-Ferrand a condamnat și un manager la 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru „hărțuire morală” și „ucidere din culpă”, dar l-a achitat pe directorul magazinului acuzat.

Carrefour trebuie să publice timp de o lună decizia instanței în toate supermarketurile sale din departamentul francez Puy-de-Dome.

Pedeapsa este mai mică față de cea solicitată de procuror, care la ședința din 27.01.2022 a cerut o pedeapsă de 100.000 de euro pentru Carrefour și 6 luni închisoare cu suspendare pentru manager.

Avocatul familiei victimei s-a declarat nemulțumit de decizia instanței. La ședință, apărarea a cerut chiar achitarea.

Viviane s-a sinucis în aprilie 2017

Pe 3 aprilie 2017, Viviane Monier, în vârstă de 46 de ani, și-a luat viața în Vollore-Ville.

Într-o scrisoare de adio, femeia, care lucra de 27 de ani în magazinul Carrefour din Thiers, a spus că hărțuirea morală de la muncă a împins-o spre gestul extrem.

Într-o altă hotărâre judecătorească, care în noiembrie a condamnat Carrefour pentru o „vină de neiertat”, se arăta că în supermarketul din Thiers, „de ani de zile” se cultivă un climat „toxic”, cu episoade de „favoritism” și „răzbunare” față de salariați.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase