Obama prezice că „noi religii” ar putea apărea dacă s-ar descoperi dovezi ale existenței extratereștrilor

Obama prezice că „noi religii” ar putea apărea dacă s-ar descoperi dovezi ale existenței extratereștrilor
Publicat: 02/06/2021, 23:07

Fostul președinte Barack Obama pătrunde în lumea necunoscutului, spunând, într-un nou interviu pe podcast, ziaristul New York Times, Ezra Klein, că ar dori să afle mai multe despre obiectele zburătoare neidentificate observate de membrii armatei.

Fostul președinte Barack Obama a avut o viziune optimistă asupra spectrului OZN-urilor

Întrebat cum ar avea impact existența extratereștrilor în politica sa, Obama a spus, pur și simplu: Nu ar avea.

„Nu ar schimba viziunea mea asupra politicii întrucât are la bază premisa că suntem doar nişte organisme minuscule pe o părticică de pământ care pluteşte prin spaţiu. Analogia pe care o foloseam mereu să-mi înseninez personalul în momentele grele e o statistică a consilierului meu în domeniul ştiinţific, şi anume că sunt mai multe stele în univers decât nisip pe pământ.   Ideea este că îmi fundamentez politica pe ideea că diferenţele între noi sunt reale, profunde şi pot produce bucurie, cum pot cauza şi tragedii de proporţii. Dar altfel suntem doar nişte oameni marcaţi de îndoială şi confuzie. Facem ce putem. Şi cel mai bun lucru la îndemână este să ne purtăm bine unii cu alţii pentru că e tot ce avem. Prin urmare, aş vrea să sper că certitudinea asupra existenţei extratereştrilor ar putea întări sentimentul că ce avem în comun este totuşi întrucâtva mai important.   Însă, cu siguranţă, se vor isca imediat discuţii cum că ar trebui să cheltuim acum mai mult pe sisteme defensive astfel încât să ne putem proteja. Se vor naşte noi religii. Şi cine ştie ce dezbateri se vor stârni şi cum vor evolua. Suntem buni la a ne confecţiona tot felul de argumente pentru a ne apăra ideile”.

Fostul președinte a continuat oferind o statistică la care a spus că s-a orientat atunci când rezista la alte tumulturi.

„Când treceam prin vremuri politice grele și încercam să-mi înveselesc personalul, le spuneam o statistică pe care mi-a spus-o John Holdren, consilierul meu în domeniul științei, care este că există mai multe stele în universul cunoscut decât există boabe de nisip pe planeta Pământ „, a spus el.

Observând că numărul a avut recenzii mixte, Obama i-a spus lui Klein că politica sa se bazează pe cunoașterea faptului că diferențele dintre cei care trăiesc pe Pământ sunt „profunde”.

„Ideea este că politica mea a fost întotdeauna bazată pe ideea că diferențele pe care le avem pe această planetă sunt reale. Sunt profunde. Și provoacă o tragedie enormă, precum și bucurie”.

El a continuat: „Suntem doar o grămadă de oameni cu îndoieli și confuzie. Facem tot ceea ce putem. Și cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne tratăm unii pe alții mai bine pentru că suntem tot ce avem. Și aș vrea sper că cunoașterea existenței unor extratereștri acolo ar consolida sentimentul oamenilor că ceea ce avem în comun este puțin mai important.”

Obama a adăugat că, în cazul în care extratereștrii ar fi dovediți reali, nu are nicio îndoială că ar avea impact asupra climatului politic și social de pe Pământ, spunând că „ar exista argumente imediate despre cum ar fi, bine, trebuie să cheltuim mult mai mulți bani pe sistemele de arme să ne apărăm. Ar apărea noi religii. Și cine știe în ce fel de argumente intrăm. Suntem buni în producerea argumentelor unul pentru celălalt”.

Remarcile fostului președinte au apărut în lumina unui viitor raport privind OZN-urile

Deși se așteaptă ca Congresul să fie informat despre acest raport, nu este clar dacă informațiile din acesta vor deveni publice, datorită cantității de informații clasificate pe sistemele de apărare americane pe care le va conține.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
PUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Veste bună pentru absolut toată România! Se întâmplă astăzi, 2 decembrie. Tocmai s-a anunțat
Șoc în familia lui Culiță Sterp. Au făcut anunțul trist cu ochii în lacrimi. A...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...