Peste 530 de tone de deșeuri transportate ilegal cu o navă, oprite la Calafat

Peste 530 de tone de deșeuri transportate ilegal cu o navă, oprite la Calafat
Foto: Poliția de Frontieră
Publicat: 03/08/2021, 13:50
Actualizat: 03/08/2021, 13:52

Peste 530 de tone de deşeuri metalice, din hârtie, dar şi motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate sau tapiţerie auto au fost descoperite luni de poliţiştii de Frontieră din Calafat şi Garda de Mediu Dolj.

În urma unui control asupra unei nave, poliţiştii de frontieră din Calafat şi inspectorii de mediu din Dolj au descoperit 538.766 kilograme deşeuri metalice, din hârtie, tip PET, dar şi motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum şi tapiţerie auto.

Se pare că acestea nu ndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară.

Controlul a avut loc luni, asupra unei nave sub pavilion România. Comandantul echipajului este un cetăţean român în vârstă de 70 de ani.

Deșeurile trebuiau să ajungă în Turcia

Au fost depistate deşeuri din diferite materiale: metale, hârtie, PET-uri, dar şi motoare de autoturisme care nu erau decontaminate, anvelope uzate, precum şi tapiţerie auto.

Acestea au fost încărcate din Bulgaria și trebuiau să ajungă la o societate din Turcia.

Nu a fost permisă întrarea în România a acestor materiale, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea lor şi totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase