PMP propune trei obiective majore pentru renegocierea PNRR, care să fie implementate în beneficiul românilor

PMP propune trei obiective majore pentru renegocierea PNRR, care să fie implementate în beneficiul românilor
Președintele PMP, Eugen Tomac / Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac
Publicat: 06/06/2022, 20:16
Actualizat: 06/06/2022, 20:27

Partidul Mișcarea Populară (PMP) precizează, prin intermediul unui comunicat postat pe Facebook, că decizia Guvernului Ciucă de a solicita Comisiei Europene o renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va decala calendarul de implementare pe o perioadă indefinită.

Astfel, susține formațiunea politică, există riscul ca România să rămână, în 2022, doar cu cererea de plată de aproximativ 2,9 miliarde de euro, înaintată recent.

De asemenea, PMP consideră că va exista un singur efect imediat: repetarea scenariului cu fondurile europene pentru cadrul financiar 2014 – 2020.

Iar lipsa de implicare din partea autorităţilor va duce la o absorbţie foarte slabă şi târzie a banilor de la Uniunea Europeană (UE), cu efecte aproape de 0, în special pentru mediul de afaceri, mai spun reprezentanții partidului.

În acest context, pentru a implementa PNRR în beneficiul românilor, PMP propune pentru renegociere trei obiective majore:

  1. Finanţarea la o valoare corectă a proiectelor de investiţii în infrastructură. Pe fondul inflaţiei, banii prevăzuţi iniţial nu vor fi suficienţi;
  2. Susţinerea agriculturii româneşti prin dezvoltarea sistemului de irigaţii şi a unui sistem de distribuţie, colectare şi procesare a produselor agricole;
  3. Dezvoltarea capacităţilor de producţie de energie. Nu este suficient să extragem gazul din Marea Neagră, trebuie să şi traversăm cu ţevile Podişul Dobrogei.
Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase