Ponta, despre Eurovision: „Proștii ăștia de români vor să voteze cu cine vor ei?”

Ponta, despre Eurovision: „Proștii ăștia de români vor să voteze cu cine vor ei?”
Publicat: 17/05/2022, 13:31
Actualizat: 17/05/2022, 13:32

Victor Ponta, fostul premier al României, a comentat dur scandalul de la Eurovision 2022.

Fostul premier Victor Ponta a adăugat că nu știe cine este autorul anti propagandei ruse, dar că este o copie fidelă a acesteia.

„Nu știu cine e autorul anti propagandei, dar seamănă. Nu mă mai lasă pe mine să gândesc cu capul meu, că Putin e rău”, a declarat Ponta.

Victor Ponta a comentat scandalul de la Eurovision, concursul din 2022 în cadrul căruia juriul României a fost eliminat din concurs, iar voturile acestora au mers automat către Ucraina.

„Nu știu cine e autorul anti propagandei, dar seamănă. Nu mă mai lasă pe mine să gândesc cu capul meu, că Putin e rău. Și asta, că de trei ori pe zi în Parlament vorbește Zelenski. Poate mai ai și altă treabă!” ,a spus fostul premier.

Ponta: „Dar proștii ăștia de români vor să voteze cu cine vor ei?”

„Nu, noi eram fraierii. Și s-a trezit fata de la Eurovision să voteze. Mă mir că nu a primit un SMS, «voi chiar credeți că puteți vota».

Am înțeles mesajul politic că trebuia să câștige Ucraina, mi se pare normal. Mă uitam și eu la televizor, întotdeauna noi dădeam puncte la Moldova. Dar proștii ăștia de români vor să voteze cu cine vor ei? Defecțiune tehnică la România, 12 puncte la Ucraina.

Azi am înțeles că Putin era operat, dar el era la nu știu ce summit. Lasă-ne și pe noi în opt ani să votăm împotrivă sau să ne abținem. Cu Moldova votam, că nu votam cu Rusia. Nu știu cine e autorul anti propagandei, dar seamănă. Nu mă mai lasă pe mine să gândesc cu capul meu, că Putin e rău. Și asta, că de trei ori pe zi în Parlament vorbește Zelenski. Poate mai ai și altă treabă!”, a declarat Victor Ponta la un post tv.

VIDEO | Eda Marcus, prezentatoarea TVR de la Eurovision, a publicat filmarea cu momentul în care României i-a fost anulat votul juriului

Prezentatoarea TVR de la Eurovision a povestit pe Instagram cât de siderată a fost când trebuia să anunțe voturile acordate de juriul din România, dar i s-a transmis că nu mai poate intra live, deoarece există probleme tehnice.

Eda Marcus, prezentatoarea televiziunii publice, a publicat pe Instagram filmul cu momentul „Bucharest is calling”, consternarea ei atunci când TVR-ului i-a fost refuzat de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct și anunțarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult