POVESTEA preotului Alexandru din Drăgușeni. Are 9 copii până la 38 de ani și nu vrea să se oprească aici

POVESTEA preotului Alexandru din Drăgușeni. Are 9 copii până la 38 de ani și nu vrea să se oprească aici
Sursa foto: dexologia
Publicat: 13/07/2023, 08:21

Preotul Ionuț Alexandru Figher se bucură de viață liniștită alături de soția sa și cei nouă copii pe care îi au împreună în Parohia „Sfânta Treime” Frenciugi din comuna Drăgușeni, județul Iași. În ciuda influenței societății care promovează alte idei, familia lor rămâne fidelă propriilor valori și trăiește în armonie. Mai mult, părintele nu ascunde faptul că își dorește ca familia sa să devină și mai numeroasă în viitor.

La vârsta de 38 de ani, părintele paroh Ionuț Alexandru Figher se bucură de bucuria unei familii numeroase. Cei nouă copii, dintre care șapte fete și doi băieți, sunt o sursă de împlinire atât pentru el, cât și pentru soția sa. Toți locuiesc împreună în casa parohială din Frenciugi.

Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu, iar preotul subliniază faptul că nu există loc pentru plictiseală în viața lor. Cel mai mare copil are 14 ani, în timp ce cel mai mic are șase luni. Deși cei doi s-au căsătorit la vârsta de doar 23 de ani reușesc să își crească singuri cei 9 copii și nu ascund faptul că în viitor ar mai putea avea și alți micuți.

„M-am lăsat pe mâna lui Dumnezeu”

„M-am lăsat pe mâna lui Dumnezeu și nu m-am gândit în copilărie că voi avea mulți copii. Avem același duhovnic de peste 20 de ani, care ne-a încurajat și ne-a susținut prin rugăciune. Avem șapte fete și doi băieți și este posibil să avem și mai mulți copii în viitor. Eu și soția ne completăm reciproc și ne împărțim responsabilitățile.

Nu ne plictisim niciodată, avem animale, plante și copaci. Cei mai mici ne ajută în măsura posibilităților lor. Nu a fost întotdeauna ușor. Când ne-am mutat în casa parohială în 2010, am avut condiții dificile. În timp, am renovat casa și am muncit pentru tot ceea ce avem aici”, a declarat preotul Ionuț Alexandru Figher.

De ce tinerii din ziua de azi nu mai fac copii? Parintele explică

Preotul Ionuț Alexandru Figher a explicat motivele pentru care tinerii din ziua de astăzi nu mai au mulți copii.

„Sunt mai multe cauze. Comoditatea, situația financiară, influența educației occidentale, concepția greșită despre copii… Dar în spatele fiecărui motiv se află absența credinței. Mulți gândesc că trebuie să trăiască viața lor. Alții fac planuri. Când Dumnezeu vrea, ei nu mai vor. Se protejează. Când ei vor, Dumnezeu nu mai vrea…

Îi sfătuiesc să aibă credință, să nu se protejeze, să participe la Sfânta Liturghie, să aibă un duhovnic și să se împărtășească. Există multe distracții care îi îndepărtează. Și mediul înconjurător este periculos.

Biserica, școala, muncă și voluntariatul – acestea sunt pilonii solizi pentru tineri. Avem o bibliotecă parohială, dar oamenii nu vin să citească”, a menționat preotul Ionuț Alexandru Figher, potrivit BZI.

Toți copii sunt botezați cu nume din Biblie

Numele copiilor lor sunt inspirate din Biblie, iar diferența de vârstă dintre ei este de maximum doi ani.

„Ecaterina are 14 ani, Ștefan – 12, Maria – 11, Vasile – 9, Filoteia – 8, Petronia – 6. Apoi, Nectaria – 4, Elisabeta – 2, Teodosia – 6 luni. Ne-am inspirat din Biblie, alegând numele sfinților care s-au născut în perioada respectivă”, a precizat preotul Ionuț Alexandru Figher.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Copilărie de poveste

Viața cu cei mici la casa parohială înseamnă ca ei să se joace în curte, înconjurată de animale, plante și pomi fructiferi. Preoteasa gătește pentru întreaga familie, iar preotul îi duce zilnic pe micuți la școală.

„Aici au loc de joacă în curtea casei parohiale. Facem naveta cu mașina de trei ori pe zi până la Negrești. Dimineața îi ducem pe doi la grădiniță și pe trei la școala primară. La prânz, îi aducem pe cei din prima parte a zilei și îi lăsăm pe ceilalți doi în clasele gimnaziale. Avem găini, rațe, gâște. Avem trei porci, o grădină de legume și o livadă cu pomi fructiferi. Preoteasa gătește pentru toți.

Muncim cu toții, iar cei mai mari se ocupă de spălarea rufelor, primind sarcini în funcție de vârsta lor. Au parte de copilăria lor. Copil cuminte și baba frumoasă… Așa se spune…

Uneori, trebuie să fim mai stricți pentru a nu depăși măsura. La țară, munca nu se termină niciodată, mereu există ceva de făcut, iar activitățile personale se îmbină cu cele profesionale ale preoției. Unii enoriași mă susțin, alții nu, dar nici Dumnezeu nu a reușit să mulțumească pe toată lumea. Unii îl cinsteau, în timp ce alții îl batjocoreau și vorbeau de rău. Așa este și în ziua de astăzi”, a menționat Ionuț Alexandru Figher, preotul din Iași.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?