Pregătiri sanitare pentru alegerile parlamentare. Câte măști, mănuși și câte tone de dezinfectant vrea să cumpere statul

Pregătiri sanitare pentru alegerile parlamentare. Câte măști, mănuși și câte tone de dezinfectant vrea să cumpere statul
Alegerile se desfășoară anul acesta sub semnul pandemiei
Publicat: 08/10/2020, 15:42
Actualizat: 08/10/2020, 15:43

Ministerul Afacerilor Interne a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunţul pentru achiziţionarea materialelor de protecţie sanitară pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Achiziția se va face prin licitație deschisă.

Alegerile parlamentare, conform actelor legislative în vigoare și a deciziilor oficiale anunțate, vor avea loc peste două luni, în contextul în care, joi, a fost depășit pragul de 3.000 de noi cazuri de infecții înregistrate într-un interval de 24 de ore, un nou record absolut, peste nivelul celui înregistrat în ziua alegerilor locale.

Ofertele sunt în așteptare

În acest context epidemiologic, statul, prin Ministerul Afacerilor Interne, și-a anunțat intenția de a cumpăra, prin licitație publică. materiale de protecție sanitară necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, cu o valoare estimată a contractului cuprinsă între 5,4 și 8,4 milioane de lei.

Anunțul a fost publicat pe SEAP în 1 octombrie, iar deschiderea ofertelor va avea loc în data de 20 octombrie 2020, potrivit informării privind stadiul pregătirii și organizării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, publicată pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului.

Conform anunțului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, este vorba de măști faciale de uz medical (chirurgicale), mănuși de unică utilizare și substanțe pentru dezinfecția igienică a mâinilor.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț. Numărul maxim de loturi pentru care pot fi depuse oferte este de trei, la fel și numărul loturilor care pot fi atribuite unui singur ofertant.

Potrivit anunțului, livrarea materialelor de protecție sanitară se va realiza de către contractant la sediile Instituțiilor Prefectului din fiecare județ și Municipiul București.

Valori estimate, pe categorii

Valoarea estimată a contractului pentru măști faciale de uz medical (chirurgicale), fără tva, este cuprinsă între 3.361.725 și 6.030.000, în funcție de cantitate. Cantitatea minimă din acordul cadru este de 5.017.500 de măști, iar cea maximă, de 9.000.000 de bucăți.

În ceea ce privește mănușile medicale nesterile de unică utilizare, cantitate minimă prevăzută în acordul cadrul este de 3.345.000 de bucăți, iar cea maximă, de 4.000.000.

Valoarea minimă estimată pentru această categorie de materiale de protecție este de 1.103.850 de lei, fără TVA, iar valoarea maximă estimată, 1.320.000 de lei, fără TVA.

La capitolul substanțe pentru dezinfecția igienică a mâinilor, cantitatea minimă este de 44.600 de litri, iar cea maximă, de 50.000 litri. Valoare minimă estimată a acordului cadru este de 936.600 de lei fără TVA, iar valoare maximă estimată 1.050.000 de lei fără TVA.

Potrivit informării MAI, proiectul Planului general de măsuri privind aplicarea măsurilor din competența structurilor MAI, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 urmează procedura de consultare intraistituțională.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor