Pregătiri sanitare pentru alegerile parlamentare. Câte măști, mănuși și câte tone de dezinfectant vrea să cumpere statul

Redactor:
Madalina Prundea
Pregătiri sanitare pentru alegerile parlamentare. Câte măști, mănuși și câte tone de dezinfectant vrea să cumpere statul
Alegerile se desfășoară anul acesta sub semnul pandemiei

Ministerul Afacerilor Interne a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunţul pentru achiziţionarea materialelor de protecţie sanitară pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Achiziția se va face prin licitație deschisă.

Alegerile parlamentare, conform actelor legislative în vigoare și a deciziilor oficiale anunțate, vor avea loc peste două luni, în contextul în care, joi, a fost depășit pragul de 3.000 de noi cazuri de infecții înregistrate într-un interval de 24 de ore, un nou record absolut, peste nivelul celui înregistrat în ziua alegerilor locale.

Ofertele sunt în așteptare

În acest context epidemiologic, statul, prin Ministerul Afacerilor Interne, și-a anunțat intenția de a cumpăra, prin licitație publică. materiale de protecție sanitară necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, cu o valoare estimată a contractului cuprinsă între 5,4 și 8,4 milioane de lei.

Anunțul a fost publicat pe SEAP în 1 octombrie, iar deschiderea ofertelor va avea loc în data de 20 octombrie 2020, potrivit informării privind stadiul pregătirii și organizării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, publicată pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului.

Conform anunțului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, este vorba de măști faciale de uz medical (chirurgicale), mănuși de unică utilizare și substanțe pentru dezinfecția igienică a mâinilor.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț. Numărul maxim de loturi pentru care pot fi depuse oferte este de trei, la fel și numărul loturilor care pot fi atribuite unui singur ofertant.

Potrivit anunțului, livrarea materialelor de protecție sanitară se va realiza de către contractant la sediile Instituțiilor Prefectului din fiecare județ și Municipiul București.

Valori estimate, pe categorii

Valoarea estimată a contractului pentru măști faciale de uz medical (chirurgicale), fără tva, este cuprinsă între 3.361.725 și 6.030.000, în funcție de cantitate. Cantitatea minimă din acordul cadru este de 5.017.500 de măști, iar cea maximă, de 9.000.000 de bucăți.

În ceea ce privește mănușile medicale nesterile de unică utilizare, cantitate minimă prevăzută în acordul cadrul este de 3.345.000 de bucăți, iar cea maximă, de 4.000.000.

Valoarea minimă estimată pentru această categorie de materiale de protecție este de 1.103.850 de lei, fără TVA, iar valoarea maximă estimată, 1.320.000 de lei, fără TVA.

La capitolul substanțe pentru dezinfecția igienică a mâinilor, cantitatea minimă este de 44.600 de litri, iar cea maximă, de 50.000 litri. Valoare minimă estimată a acordului cadru este de 936.600 de lei fără TVA, iar valoare maximă estimată 1.050.000 de lei fără TVA.

Potrivit informării MAI, proiectul Planului general de măsuri privind aplicarea măsurilor din competența structurilor MAI, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 urmează procedura de consultare intraistituțională.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Numărul telefoanelor ascultate în România, prăbușire DRAMTICĂ! S-a aflat și care este motivul ciudat
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Horoscop. Ce spune numărul zodiei despre tine, de fapt. Balanța posedă cunoaștere spirituală
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide