Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marți cu Ursula von der Leyen. Pe lista subiectelor abordate, pandemia, ridicarea MCV și aderarea la Schengen | VIDEO

Publicat: 21/12/2021, 15:58

Premierul Nicolae Ciucă a avut marți o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul vizitei șefului Guvernului la Bruxelles.

În cadrul discuțiilor, șeful Guvernului a prezentat prioritățile Guvernului pentru următoarea perioadă, cum ar fi gestionarea pandemiei de COVID-19, atât din punct de vedere sanitar, cât și financiar și social.

Totodată, el a prezentat și eforturile Executivului pentru relansarea economică și a dat asigurări că face eforturi pentru a implementa Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Nicolae Ciucă a mulțumit Comisiei Europene pentru sprijinul acordat României pentru aderarea la Schengen

Premierul a discutat cu Ursula von der Leyen și despre aderarea României la Spațiul Schengen, mulțumind Comisiei pentru sprijinul constant în această direcție.

„De asemenea, premierul României a subliniat contribuția deosebită a unui Spațiu Schengen integrat, fără fragmentări, la obiectivul consolidării pieței interne, context în care a reiterat apelul privind necesitatea unei decizii cât mai rapide referitoare la aderarea României la spațiul Schengen, mulțumind, totodată, Comisiei Europene pentru sprijinul constant în acest demers, reconfirmat și cu ocazia întrevederii cu președintele Comisiei.

Totodată, premierul Ciucă a reamintit obiectivul României de finalizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare, subliniind angajamentul Guvernului de a promova reformele necesare în acest sens”, se arată în comunicatul Guvernului României.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat și despre aspecte ale agendei externe a Uniunii Europene, cum ar fi situația de securitate din Ucraina și de la Marea Neagră, situația de la granițele UE cu Belarus, dar și despre Republica Moldova.

„În discuțiile cu președintele Comisiei Europene au fost abordate și aspecte ale agendei externe a Uniunii, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din Ucraina și al celor de la granița UE cu Belarus. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat, în acest context, îngrijorarea cu privire la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina și în zona Mării Negre, pledând pentru transmiterea din partea UE a unui mesaj unitar și ferm de descurajare a escaladării situației de securitate. Președintele Comisiei Europene a asigurat asupra seriozității cu care instituțiile europene se apleacă asupra acestui dosar și cu privire la coordonarea strânsă a acțiunii cu Statele Unite și ceilalți parteneri, fiind reiterat mesajul comun că, în cazul continuării escaladării situației, costurile vor fi foarte mari pentru partea rusă.

Premierul României a făcut referire și la importanța sprijinirii eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, respectiv de reformă democratică profundă, inițiată de executivul de la Chișinău, inclusiv în ce privește asigurarea securității energetice. În acest sens, a convenit cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a mulțumit pentru sprijinul acordat de România Republicii Moldova pe perioada recentei crize energetice, să continue acțiunea comună de susținere a eforturilor Chișinăului”, se mai arată în comunicat.

Premierul urmează să aibă și alte întrevederi, în cursul zilei de marți, la Bruxelles. El va discuta cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Văleann, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și cu Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”