Primarul din Sfântu Gheorghe i-a solicitat ministrului Apărării ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului fiindcă îi sperie pe locuitori

Primarul din Sfântu Gheorghe i-a solicitat ministrului Apărării ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului fiindcă îi sperie pe locuitori
Sursă foto: MApN/Facebook
Publicat: 07/04/2022, 11:42

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, i-a solicitat ministrului Apărării ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului, după ce mai mulți locuitori i-au transmis că împușcăturile puternice îi sperie.

Acesta a scris pe Facebook, marți: „Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor.

În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie. Întrebat, reprezentantul vânătorilor de munte din Sfântu Gheorghe a spus că a fost un exercițiu planificat în prealabil și că soldații au tras cu gloanțe oarbe, astfel că în oraș nu avea cum să ajungă muniție reală. Exercițiul va dura câteva zile, timp în care vă rog pe toți să rămâneți calmi.”

Reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe au transmis că militarii au desfășurat, marți, un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră, adică gloanțe oarbe, în poligonul Păiș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase