Primarul sectorului 6: Cinci școli nu pot fi deschise fără recepția primăriei

Primarul sectorului 6: Cinci școli nu pot fi deschise fără recepția primăriei
Ciprian Ciucu / Facebook
Publicat: 29/04/2021, 16:16

Primarul sectorului 6 din Capitală a anunțat, joi, că 5 școli din Cartierul Drumul Taberei nu pot fi deschise după reabilitare, fără recepția primăriei.

„Referitor la cele 5 școli din Drumul Taberei, construcții din anii 60/70, reabilitate pentru a corespunde normelor moderne de eficiență energetică, situația se prezintă așa:

Constructorii contractați de fosta administrație, în anul 2019, și s-au mișcat extrem de greu și au depășit termenul de livrare, inclusiv pe fondul unor lucrări pe care le-am considerat neconforme și pe care au fost nevoiți să le refacă după ce am constatat neconformitățile. Nu suport lucrările de mântuială. (în mandatul nostru s-au lucrat doar 5 luni);

Ciprian Ciucu: Constructorii s-au mobilizat și au finalizat lucrările la Școlile 176, 197, 205 și Sf. Andrei, corpul A

Am mobilizat constructorii cu toate pârghiile legale pe care le-am avut, am fost săptămânal în șantiere, printre care impunerea de penalități, ceea ce s-a întâmplat. Constructorii s-au mobilizat și au finalizat lucrările la Școlile 176, 197, 205 și Sf. Andrei, corpul A. La Școala 59 lucrările sunt întârziate cu 2 săptămâni din cauza unui aviz întârziat. În rest, lucrările sunt finalizate”, a transmis pe Facebook primarul Ciprian Ciucu.

Edilul sectorului 6 din București mai spune că pentru recepționarea lucrărilor sunt necesare mai multe teste suplimentare.

„Dilema pe care am avut-o în aceste zile a fost dacă să lăsăm Consiliile de Administrație să decidă dacă să reînceapă procesul de învățământ fără recepția lucrărilor de către noi, așa cum se tot face în această țară, sau să recepționăm mai întâi lucrările, să facem totul legal.

„Pentru ca lucrarea să fie recepționată sunt necesare teste suplimentare”

Pentru ca lucrarea să fie recepționată sunt necesare teste suplimentare (tehnologia de convertire a unor clădiri din anii 60 la standarde NZEB este efectiv nouă în România) și este nevoie ca Inspectoratul de Stat pentru Construcții să semneze procesul verbal, în urma unor verificări specifice acestei instituții. Între timp am contactat și ISU București-Ilfov pentru o verificare prealabilă (…)

Am decis că procedurile sunt importante și că ele există ca se ne protejeze pe noi și pe copiii noștri, așa că, cu riscurile politice asumate nu vom pasa această decizie la CA-urile școlilor și ne-o asumăm noi: cele 5 școli nu vor fi deschise până la momentul recepției”, a anunțat Ciprian Ciucu.

Acesta a mai precizat că le cere scuze părinților și elevilor pentru această situație.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase