„Regele” Cioabă dă ultimatum Indiei, putere nucleară! „Dacă nu ne recunosc ca minoritate etnică…”

„Regele” Cioabă dă ultimatum Indiei, putere nucleară! „Dacă nu ne recunosc ca minoritate etnică...”
„Regele” Cioabă dă ultimatum Indiei, putere nucleară! „Dacă nu ne recunosc ca minoritate etnică...” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 23/09/2022, 14:57

Aflat în plină campanie electorală, Dorin Cioabă, autoproclamatul „rege” internațional al romilor, amenință o putere nucleară de pe glob! Candidat la șefia executivă a Uniunii Internaționale a Romilor (UIR), Cioabă anunță că va solicita Indiei să recunoască minoritatea romă ca aparținând poporului indian.

„Să aibă cine să ne reprezinte la nivel internațional”, spune „regele” romilor din toată lumea.

„Regele” Cioabă: „Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei”

„Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei, de a ne recunoaște ca națiune care trăiește în diasporă, iar dacă acest lucru nu-l fac, așa cum au promis de zeci de ani, ne vom adresa unui tribunal internațional, pentru că vrem să avem recunoaștere oficială: că suntem parte a poporului indian! Nu vrem să mergem în India, nu vrem să punem presiune pe Guvernul Indiei să ne ajute, dar vrem să avem o recunoaștere, să nu mai fim un popor al nimănui: românii ne spun că nu suntem ai lor, englezii – că nu suntem ai lor. Când suntem buni, toată lumea spune că suntem ai lor, când suntem răi, toată lume ne alungă” , a răbufnit Dorin Cioabă, potrivit Turnul Sfatului.

„Ar fi normal să fim tratați ca o minoritate care trăiește în diasporă cu naționalitatea indiană. Ne-ar ajuta și la Națiunile Unite, pentru că atunci guvernul Indiei ar putea să vorbească și în numele nostru. Dacă nu vor dori s-o facem normal, ne vom adresa instanței” – Dorin Cioabă

Cu 6 ani în urmă, ministrul de Externe de atunci al Indiei afirma că romii sunt „copiii Indiei”, drept pentru care s-ar impune documentarea a mai bine de 20 de milioane de oameni din această etnie. „Ne-a spus atunci că o să ne recunoască, dar nu se face nimic concret, se amână și nu știu de ce”, se plânge acum Cioabă.

Cioabă, cu ochii pe Uniunea Europeană

În Sibiu au loc vineri, 23 septembrie, alegerile pentru funcția de președinte al UIR. Autoproclamatul rege Cioabă candidează pentru un nou mandat.

Astfel, el le-a promis „supușilor” o mai mare apropiere față de Uniunea Europeană, de la care dorește bani pentru minoritatea roma.

„UE este în căutarea unui partener serios pentru a derula un fond foarte mare de bani care este alocat minorității romilor. Dar din cauza că asociațiile romilor nu au prezentat până acum o strategie, au fost lăsați toți deoparte. Acum noi am pregătit și o siglă nouă pe care vrem să o promovăm în care am introdus și culorile UE: adică vrem cumva să ne apropiem de UE și să obținem acest parteneriat”, a declarat Cioabă.