Responsabilitatea modului de prezentare a României la Târgul de la New York, pasată de Consulatul României, Ministerului Turismului. Standul țării noastre: imagini A4 cu destinații turistice, agățate de o perdea

Responsabilitatea modului de prezentare a României la Târgul de la New York, pasată de Consulatul României, Ministerului Turismului. Standul țării noastre: imagini A4 cu destinații turistice, agățate de o perdea
Sursa: Consulatul României la New York
Publicat: 20/04/2022, 09:35

​Decizia privind modul în care a fost reprezentată România la Târgul de turism de la New York, adică un stand cu imagini printate A4 și agățate de o perdea neagră, T fost decizia Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), susține Consulatul General al României la New York într-un răspuns oficial acordat Hotnews.ro. Ministerul Turismului, însă, a dat vina pe expozanți.

„A fost solicitat să acorde doar sprijin logistic Biroului de Promovare Comercială și Economică de la New York, aflat în subordinea directă a MAT și încadrat cu personal trimis în misiune de MAT, precum și reprezentanților Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, care s-au deplasat din România pentru a participa la acest eveniment”, scrie în răspunsul Consulatului României pentru Hotnews.

Însă, ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a dat vina pe expozanți, declarând că nu este mulţumit de modul în care a fost reprezentată România. „Era, cumva, de datoria expozanţilor care au solicitat participarea la acest târg să asigure reprezentarea în condiţii demne”, a spus ministrul.

Potrivit Consulatului, fotografia ajunsă virală a fost făcută de reprezentanții Biroului de Promovare Comercială și Economică de la New York și cei ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, care au efectuat deplasarea la New York special pentru eveniment.

Expert în comunicare: „Un elev din România de școală generală ar fi făcut un panou mult mai bun”

Amintim că imaginea postată pe Facebook, pe 5 aprilie, de Consulatul României la New York, cu reprezentanții României având în spate standul țării unde erau agățate de o perdea neagră câteva imagini pe coli A4, a fost puternic ridiculizată de români pe rețelele de socializare și aspru criticată de experții în turism și comunicare.

Răzvan Pascu, consultant turism, a spus despre reprezentarea României la târgul de la New York: „Dar eu personal, daca nu as putea sa aduc fonduri pentru asa ceva, mi-as da demisia. Daca nu as putea sa schimb nimic, as pleca. Iar decat sa semnez un deviz pentru o astfel de participare a tarii mele la un targ de turism international, mai bine mi-as taia mana. Sa mai fac si poza si sa ma postez pe Facebook cu o asa mizerie, asta ar insemna ca mai sunt si tare prost. Nu doar incompetent, dar si prost. Mi-ar fi rusine sa ridic ochii din pamant”.

De asemenea, Cristi Dimitriu, expert în comunicare a spus: „Deci o pânză neagră cu fotografii scoase la imprimantă în format A4 și prinse cu cleme ca fundal pentru cei care au oferit “sprijin logistic” pentru “o astfel de prezentare” cum nu găsești “nicăieri altundeva”. Până și virgula din text se simte stingheră și nu stă lângă România. Un elev din România de școală generală ar fi făcut un panou mult mai bun. Chiar ar fi interesant cine au fost “reprezentanții” României și cum a arătat tot standul de la târg. De limbajul de lemn de esența comunistă în care e scrisă postarea și de persoanele din fotografie nu mai scriu că au început să comenteze la greu românii direct la postare.”

Amenajarea standului a costat 7.990 de dolari

Ministerul Turismului a precizat că amenajarea standului României a fost una standard oferită de organizator, decorul format din pânză de culoare neagră, fiind specific manifestării expoziționale de mai bine de 20 de ani. Ministerul a plătit nu mai puțin de 7.990 de dolari pentru asta.

În urma scandalului privind prestația României la Târgul de Turism de la New York, fotografia de pe pagina de Facebook a Consulatului Român, unde comentariile internuților criticau și ridiculizau prestația, a fost ștearsă.

„Decizia de a elimina postarea inițială de pe contul de Facebook al CG New York a fost luată deoarece nu oficiul consular era responsabil de participarea la eveniment și a preferat ca aspecte legate de comunicarea publică să fie realizate de către ministerul de resort responsabil”, a motivat, în răspunsul pentru Hotnews, Călin Radu Ancuța, eful oficiului Consular de la New York.

Ambasadorul României în SUA: Este scandalos și rușinos

Ambasadorul României în statele Unite, Andrei Muraru, a spus că este „scandalos” și „rușinos” ceea ce s-a întâmplat și „cine a organizat participarea la târg trebuie să răspundă la întrebarea cine se face vinovat și să ia măsuri. Altfel, astfel de situații se pot repeta”.

În urma scandalului, ministrul Turismului a transmis că pe moment, participările României la târgurile internaţionale de turism vor fi suspendate.

Acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de către Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului