Restaurantele, barurile și cinematografele ar putea fi redeschise. Antreprenor: „Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală”

Restaurantele, barurile și cinematografele ar putea fi redeschise. Antreprenor: „Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală”
Foto: Unsplash.com/ caracter generic
Publicat: 21/01/2021, 22:38
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

De sâmbătă dimineață restaurantele, cafenelele și cinematografele din București s-ar putea redeschide. Incidența în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Prin adoptarea unei hotărâri, o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment ar fi relaxate. Pentru ca acest lucru să fie pus în practică, este necesar ca incidența în Capitală să se mențină sub pragul de 3 – cea anunțată ieri a fost de 2,96.

Ce a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește mâine după amiază și va lua o decizie în acest sens în funcție de cifre, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu în emisiunea Omul Potrivit de la DigiFM.

„Este vorba despre permiterea funcționării cu o capacitate de maximum 30% a instituțiilor, teatrelor, sălilor de spectacol și cinematografelor. De asemenea, este vorba despre redeschiderea la interior a barurilor, restaurantelor și cafenelelor, în limita a 30% din capacitatea fiecărei unități de alimentație publică. Și, nu în ultimul rând, este vorba despre permiterea activităților cu publicul, tot în limita a 30% din spațiul destinat pentru operatorii economici care sunt licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Prin hotărârea pe care o vom propune, vom încerca să relaxăm aceste măsuri începând cu ora 00:00 a zilei de sâmbătă.”, spune Traian Berbeceanu.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, joi, că este „pe aceeași lungime de undă” cu prefectul Capitalei în ceea ce privește relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid.

Ce spun antreprenorii

Alexandra Nițescu, general manager al unui restaurant din Capitală: „Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală, la toate restaurantele am aprovizionat stocurile şi aşteptăm să ne redeschidem sâmbătă. Am funcţionat în regim de takeaway cu câteva mese pe terasă.”

Dumitru Luca, preşedintele Asociația Națională a Agențiilor de Turism: „Sperăm, suntem încrezători că de data asta se vor redeschide şi vor rămâne deschise, pentru că nu ne mai putem juca aşa de-a alba neagra cu soarta atâtor mii de oameni angajaţi.”

Călin Ile, președintele Federației Hotelierilor din România a declarat că măsurile luate nu aduc atingere tuturor segmentelor din turism.

„Acest plan de restart turism pentru redeschiderea turismului ar trebui să mai prevadă niște lucruri, nu doar cele trei de care pomenea domnul Berbeceanu. Mă refer, de exemplu, la organizarea de evenimente, gen conferințe în cadrul hotelurilor, care ar trebui să aibă același status de 30% din capacitatea sălii. Nu poți să pui o limită de 50 de persoane sau 20 de persoane dacă sala are 300 de locuri.”

Președintele HORA: Un semn de normalitate

Daniel Mischie, președintele HORA spune că redeschiderea restaurantelor înseamnă un semn de nomalitate.

„Sunt semne de normalitate și sperăm că în cel mai scurt timp această pandemie să se termine, iar restricțiile nedrepte luate împotriva operatorilor HoReCa să se termine. Trecând peste toate astea, ce se întâmplă astăzi, faptul că vom putea funcționa la 30% din capacitate nu va face decât ca această industrie să renască în perioada următoare. Și încă de ieri, de când a fost 2,96%, operatorii din București și restaurantele pe care le coordonez cu echipa mea au primit solicitări de rezervări, ba chiar solicitări de evenimente pentru vara viitoare, nunți, botezuri și așa mai departe.”, a declarat Daniel Mischie.

Există nemulțumiri legate de sprijinul acordat de autorități. O redeschidere temporară ar afecta și mai mult afacerile

Radu Ionescu, proprietarul unui restaurant din Capitală, spune că toată această situație l-a afectat foarte mult și preferă să mai aștepte până va redeschide restaurantul la interior.

Capitala, incidență de 2,96 la bilanțul prezentat miercuri de autorități

Grupul de Comunicare Strategică anunțat, miercuri, la prezentarea celui mai recent bilanț de până acum, că au fost depistate 3.000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, dintre care Municipiul București a contabilizat 257. Potrivit autorităților, Capitala are o incidență înregistrată la 14 zile de 2,96.

„Instituția Prefectului Municipiul București face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectură miercuri seară.

Ministrul Sănătății, după ce rata de infectare a scăzut în Capitală: Nu cred că este sub 3 la mie în realitate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că rata de infectare din București nu este de sub 3 la mie, așa cum arată datele prezentate în bilanțurile transmise de autorități în ultimele două zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”