S-a prelungit valabilitatea certificatelor verzi care trebuiau să expire la 1 februarie. Măsura este valabilă doar în România (surse)

S-a prelungit valabilitatea certificatelor verzi care trebuiau să expire la 1 februarie. Măsura este valabilă doar în România (surse)
Publicat: 27/01/2022, 18:58
Actualizat: 27/01/2022, 21:16

România a decis să prelungească valabilitatea certificatului verde care ar fi trebuit să expire la 1 februarie pentru persoanele care s-au făcut schema completă de vaccinare, fără a face însă și doza booster. Așadar, certificatele de vaccinare rămân valabile 270 de zile, în cazul persoanelor care sunt imunizate cu schema completă.

Această hotorâre este valabilă doar pe teritoriul ţării noastre.

„România a hotărât să nu se alinieze la această reglementare cu Uniunea Europeană prin care au decis valabilitatea certificatului verde la 270 de zile, adică 9 luni.

Așadar, de marțea viitoare, de la 1 februarie, vom putea beneficia în continuare de certificatul verde, chiar dacă avem doar schema completă sau o singură doză de vaccin, în cazul celor vaccinați cu Johnson. Este o informație exlusivă, verificată la cel mai înalt nivel, la Ministerul Sănătății”.

Persoanele care doresc să călătorească în străinătate vor avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid pentru a prelungi valabilitatea certificatului verde.

„Hotărârea luată de Comisia Europeană în luna decembrie va intra în vigoare de la 1 februarie. Din păcate, românii care au mai mult de 9 luni de la vaccinarea cu schema completă de la ultima doză de vaccin și vor să plece în străinătate după data de 1 februarie, practic nu mai au certificat verde din acel motiv și trebuie să își facă doza booster pentru a beneficia de acest certificat verde prin care pot să călătorească liberi, în spațiul european. Altfel, dacă nu vor face această doză, practic nu vor avea certificat verde”, a anunţat Sabrina Preda, potrivit Antena 3.