Scriitorul Eyal Megged, fost prieten al lui Benjamin Netanyahu: „Va fi DISTRUGĂTORUL Israelului, este captiv în nebunia măreției unui dictator”

Scriitorul Eyal Megged, fost prieten al lui Benjamin Netanyahu: „Va fi DISTRUGĂTORUL Israelului, este captiv în nebunia măreției unui dictator”
Publicat: 23/04/2024, 12:54
Actualizat: 23/04/2024, 13:02

Scriitorul și poetul Eyal Megged, care a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai premierului israelian Benjamin Netanyahu, avertizează că acesta se poate transforma în „distrugătorul țării” și că este „captiv în nebunia măreției unui dictator”.

Eyal Megged, citat de The Jerusalem Post, l-a mai acuzat pe Benjamin Netanyahu că vede Israelul ca pe „proprietatea sa privată”.

Va fi distrugătorul țării, deoarece nu are altă opțiune. Netanyahu este captiv în nebunia măreției unui dictator, care vede țara ca pe proprietatea sa privată. S-a obișnuit atât de mult să guverneze, încât nu poate suporta o situație în care altcineva îi va lua locul.

Pentru el, eliberarea guvernului este ca și cum a transfera proprietatea asupra proprietății. Bibi (n.red. – așa cum i se spune lui Netanyahu) este ca un soț gelos, care nu își poate imagina soția în brațele altuia. Este o tulburare incurabilă. Cu toate acestea, este un bărbat pe care îl consideram prieten, și, mai important, un om de stat a cărui principală preocupare este siguranța și securitatea Israelului”, a scris Eyal Megged, unul dintre cei mai importanti prozatori si comentatori politici israelieni.

Eyal Megged este fiul dramaturgului și publicistului Aharon Megged . A crescut la Tel Aviv, unde a studiat filosofia și istoria artei. A lucrat ca redactor la postul de radio Kol Israel . El scrie rubrici pe teme literare, culturale și sportive pentru ziarele israeliene, inclusiv Haʾaretz. Acum locuiește în Statele Unite ale Americii.

„Războiul se va încheia doar cu răsturnarea lui Netanyahu”

Scriitorul Eyal Megged, în vârstă de 76 de ani, a mai scris, în articolul său, că s-a simțit profund rușinat din cauză că prim-ministrul Netanyahu nu are nicio rușine, etichetându-l drept  „tiran”.

Potrivit lui Megged, Netanyahu va plăti orice preț pe cheltuiala israelienilor, doar pentru a nu-și pierde funcția și pentru a împiedica o catastrofă personală, „și, prin urmare, nu există nicio șansă ca războiul să se încheie în viitorul apropiat.

Războiul se va încheia doar cu răsturnarea lui Netanyahu. Asistăm, în repetate rânduri, la decizii luate nu în beneficiul nostru, ci în beneficiul personal al lui Netanyahu.

Am încercat de mai multe ori de când a început războiul. Am încercat să înțeleg ce se întâmplă acolo în interiorul cetății de care este înconjurat, scuturile umane ale tot felul de muritori. Am încercat să-i transmit mesaje, (n.red. – să-i spun) că el trebuie să recunoască și să-și asume responsabilitatea.

Dar rata de distrugere este rapidă, iar dacă ne dorim în continuare starea noastră (n.red. – de bine), trebuie să grăbim mișcarea care va preveni acest lucru, distrugerea.

Nu cred că a fost întotdeauna un dictator (n.red. – Netanyahu), dar este posibil să fi dezvoltat din ce în ce mai mult personalitatea unui dictator, unde toate gândurile lui sunt concentrate să rămână la putere”, a mai scris fostul prieten al premierului israelian Netanyahu.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Camarila lui Putin și BĂTĂLIA generațiilor pierdute de la Kremlin: „Nikolai Patrushev înțelege că timpul lui se încheie, dar caută moștenitori”

Noua justiție socială a lui Putin. „Țarul”, mobilizarea politică și demobilizarea emoțională: „PRADA trebuie împărțită cu regimul”

Un veteran cu misiuni ONU în Afganistan a dat SPP-ul în judecată. „Nu ni s-au plătit drepturile, nu am fost MERCENARI”/ Despre ce sumă uriașă e vorba

Rusia lui Putin și „războiul total” împotriva UE și NATO: „Hacking, spionaj, propagandă, dezinformare, sabotaj și chiar asasinate”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare