Sebastian Burduja, președintele PNL București: „Decizia unanimă este de RETRAGERE a sprijinului politic acordat lui Nicușor Dan”

Sebastian Burduja, președintele PNL București: „Decizia unanimă este de RETRAGERE a sprijinului politic acordat lui Nicușor Dan”
Sebastian Burduja: „Capitala este pe cale să nu aibă buget pentru 2024 din cauza iresponsabilității și indiferenței lui Nicușor Dan”
Publicat: 01/02/2024, 21:48
Actualizat: 02/02/2024, 10:48

PNL București a organizat, joi, evenimentul „A treia cale. Calea câștigătoare pentru Bucureștiul Viitorului”. Agenda evenimentului a prevăzut o analiză detaliată a situației curente a administrației bucureștene, incluzând prezentarea rezultatelor extrase din sondajul online „Ce-ai făcut, Nicușor?” și stabilirea direcțiilor strategice pe care PNL București le va urma în acest an, cu accent pe nevoile și așteptările comunității.

„Bucureștenii ne cer o nouă soluție pentru Capitală și datoria noastră este să îi ascultăm. Decizia unanimă a PNL București este de retragere a sprijinului politic acordat lui Nicușor Dan. După trei ani și jumătate, în ciuda sprijinului de care a beneficiat, rezultatele administrației Nicușor Dan ne dezamăgesc profund pe toți”, a transmis Sebastian Burduja, președinte PNL București.

„După aproape 8 ani irosiți ba în risipă, ba în blocaje, Capitala are nevoie de o viziune nouă, o viziune liberală de dezvoltare. Ne-am reunit nu atât pentru a constata problemele comunității, pentru că acestea sunt evidente pentru milioane de bucureșteni, ci pentru a gândi împreună soluțiile de care Bucureștiul Viitorului are nevoie. Bucureștenii s-au lămurit că nu poți administra orașul nici prin cumetriile și risipa din 2016-2020, nici prin blocajele și indiferența din 2020-2024. De aceea, Partidul Național Liberal este dator să ofere a treia cale, calea câștigătoare pentru Bucureștiul Viitorului. Vom prezenta în perioada următoare trei argumente principale: (1) ECHIPĂ de oameni potriviți la locul potrivit, profesioniști integri, experți în dezvoltare urbană; (2) un nou PLAN pentru București, o viziune integrată, curajoasă, pentru o metropolă europeană care privește spre viitor; (3) un COD de bune practici, pe baza experienței primarilor liberali care au livrat performanță pentru cetățeni”, a mai spus el.

De asemenea, liderul PNL a amintit că astăzi s-a împlinit un an de la solicitarea transmisă de Partidul Național Liberal către Primarul General.

„La decalogul nostru Nicușor Dan a răspuns în ultima zi a termenului, după șase luni de zile, fără să explice lipsa rezultatelor. După încă șase luni «de grație», este timpul să tragem linie. Iar evaluarea comisiilor de specialitate ale PNL București, a consilierilor generali și a echipei de conducere a filialei este fără echivoc: niciunul dintre cele zece puncte nu a fost îndeplinit de Nicușor Dan”, a declarat Sebastian Burduja.

Mai mult, PNL București a lansat campania online „Ce-ai făcut, Nicușor?”, scopul acesteia fiind acela de a afla direct de la bucureșteni dacă Nicușor Dan ar merita un nou mandat de Primar General.

În urma sondajului, au răspuns sondajului 26,039 de bucurești (răspunsuri unice), iar dintre aceștia 18.912 au votat că actualul edil, Nicușor Dan, NU merită un nou mandat, un procent de 72,6%.

Cu prilejul evenimentului, PNL București a anunțat retragerea clară a sprijinului față de Nicușor Dan, propunere votată în unanimitate de filiala PNL București.

„În 2020, PNL a luat decizia corectă de a pune punct administrației Firea, inclusiv prin renunțarea la propunerea unui candidat propriu. Am constatat cu toții, după încă trei ani de «administrație degeaba», că direcția și performanțele primarului Nicușor Dan nu corespund așteptărilor bucureștenilor. Suntem profund dezamăgiți. Am avut așteptări foarte mari. Am acționat în toți acești ani cu deschidere și bună-credință, am acordat tot sprijinul în Consiliul General, am răspuns la telefon de fiecare dată când a sunat Nicușor Dan. Reciproca nu a fost valabilă. PNL București nu are nicio datorie față de Nicușor Dan. Singura noastră datorie este față de bucureșteni și binele lor. Deci trebuie să le spunem adevărul, să ne asumăm deciziile și să le oferim o alternativă la tot ceea ce au avut până acum în Primăria Generală. Decizia de astăzi, retragerea sprijinului este un act de responsabilitate politică și un semnal că PNL București nu va tolera un primar neperformant, neimplicat și indiferent, fără rezultate pentru milioanele de bucureșteni care merită mai mult. În 2020, societatea civilă a pierdut un activist bun, dar Bucureștiul s-a ales cu un primar slab. Capitala are nevoie de soluții liberale de dezvoltare, acum mai mult ca oricând. Nu mai avem timp de pierdut degeaba”, a mai afirmat președintele PNL București, Sebastian Burduja.

În perioada următoare, PNL București își va prezenta viziunea proprie pentru Bucureștiul Viitorului, precum și candidații pentru Primăria Generală și sectoarele Capitalei.

La evenimentul PNL au luat cuvântul: Valentin Ștefan (Secretar General PNL București), Sebastian Burduja (Președinte PNL București), Hubert Thuma (Vicepreședinte PNL București-Ilfov), George Tuță (Președinte PNL Sector 1), Monica Anisie (Președinte PNL Sector 2), Stelian Bujduveanu (Viceprimar General), Ionuț Stroe (Președinte PNL Sector 4), Dan Meran (Președinte PNL Sector 5), Ciprian Ciucu (Primarul Sectorului 6).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Povestea tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii