Șef de la IPJ Caraș Severin, înregistrat când amenință polițiștii: „Mă urc pe tine!”

Șef de la IPJ Caraș Severin, înregistrat când amenință polițiștii: „Mă urc pe tine!
Sursa FOTO - Arhivă: gds.ro
Publicat: 20/09/2022, 15:58

Europol a publicat o înregistrare audio din care reiese că un șef de la IPJ Caraș-Severin amenință mai mulți polițiști.

„Începând cu data de 17 te mut la Reşiţa. Două luni de zile fără acord şi mă urc pe tine. Şi în două luni de zile te gândeşti.

Azi tot aşa, vă mut pe toţi de acolo. Pe toţi vă mut! Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie după statutul poliţistului. Să vedeţi că nu sunteţi artişti. Nu sunteţi şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări eşti şmecher? Nu. Îţi arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Îţi arăt.

Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa când vrei. Numai pe licenţe, numai pe licenţe. Sau în altă zi, numai pe lemne, numai pe lemne. Nu.”, se aude pe înregistrare.

„Am ieșit public cu aceste înregistrări pentru că polițiștii IPJ Caraș Severin nu au mai rezistat să facă față acestor presiuni și intimidări la care sunt supuși”, a spus, la Antena 3, Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

„Vorbim de adjunctul de inspector șef adică al doilea om din IPJ. Cu un limbaj ‘mă urc pe tine’ nu ai ce să cauți în funcție de conducere.

La acest moment e clar că trebuie să vedem cât mai repede o sancțiune disciplinară față de acest șef și ulterior, în baza verificărilor, să fie sesizat parchetul.

Colegii mei suportă consecințe din cauza că au aplicat legea și au aplicat-o indiferent de statutul social al persoanei pe care au găsit-o că o încalcă.”, a mai precizat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase