Serghei Șoigu cere canonizarea unui comandant militar rus. Reacția patriarhului Kirill

Serghei Șoigu cere canonizarea unui comandant militar rus. Reacția patriarhului Kirill
VIDEO | Putin, în stare gravă? Detaliul care îl trădează pe liderul rus: „Nu arată deloc bine” Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Șoigu / Foto: Captură Twitter
Publicat: 24/05/2022, 12:12

Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat că analizează propunerea ministrului Apărării Serghei Șoigu de a-l canoniza pe comandantul Aleksandr Suvorov, unul dintre cei mai prolifici generali din istoria Rusiei.

Biserica condusă de patriarhul Kirill a anunțat că urmează să adune materiale despre viața acestuia și informații despre prezența sau absența miracolelor pe care le-ar fi înfăptuit, „un criteriu obligatoriu pentru canonizare”.

Episcopul Pankrati, starețul Mănăstirii Valaam, a declarat că Serghei Șoigu i-a cerut personal acest lucru. Sfinția sa patriahul Kirill i-a răspuns lui Serghei Kuzughetovici (Șoigu) că va strânge materiale în vederea canonizării.

Foto: Wikipedia

Cine este viitorul sfânt Aleksandr Vasilievici Suvorov

Aleksandr Vasilievici Suvorov a fost al patrulea și ultimul Generalisim rus (fără a-l avea în vedere pe Iosif Stalin), un grad militar onorific care se acordă temporar, doar pe timp de război.

Acesta este considerat unul din cei mai mari comandanți din istoria Rusiei și istoria modernă în general, fiind faimos pentru manualul său de tactică militară „Știința victoriei”.

S-a născut la Moscova în 1730 și a studiat istoria militară în adolescență și a intrat în Armata Imperială Rusă la 17 ani.

A participat la războaiele de expansiune ale Rusiei din a doua jumătate a secolului XVIII, printre care Războiul de Șapte Ani, Războaiele Revoluționare Franceze, Războiul Ruso-Turc din 1768-1774 și apoi din nou în cel dintre 1787 și 1792.

Suvorov a avut numeroase victorii pe câmpul de bătălie, unele di acestea zdrobitoare, fiind numit conte atât al Imperiului Rus, cât și al Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană.

Istoriografia rusă afirmă că acesta nu a pierdut niciodată o bătălie.

Un consilier apropiat al Împărătesei Ecaterina cea Mare, el a fost marginalizat de succesorul său, Împăratul Pavel I, care a fost obligat apoi să îi redea comanda și să-l promoveze la gradul de mareșal la insistențele aliaților cu care Rusia lupta împotriva revoluționarilor francezi.

Aleksandr Suvorov a murit în data de 18 mai 1800 la vârsta de 69 de ani, scrie hotnews.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult