Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Ce nume sunt sărbătorite în 8 noiembrie. Mesaje și urări de Sfinții Mihail și Gavriil

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Ce nume sunt sărbătorite în 8 noiembrie. Mesaje și urări de Sfinții Mihail și Gavriil
Publicat: 08/11/2022, 07:55

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt considerați patronii spirituali ai Jandarmeriei și celebrați alături de toți îngerii și arhanghelii.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Aleșii lui Dumnezeu

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Arhanghelii reprezintă cel mai de jos rang de înger din ierarhia îngerilor. Arhanghelul Gabriel îi aduce vestea Fecioarei Maria că-l va naște pe Iisus. Gabriel are și un rol în formarea profetului Mahomed, trimis să predice Islamul.

Mihail este un arhanghel menționat în manuscrise evreiești din secolul III î.Hr., având în icoane armură și sabie, pentru că se bate cu Diavolul, potrivit Cărții Apocalipsei.

Arhanghelul Mihail a fost ales cu ceata sa de îngeri loiali lui Dumnezeu să alunge îngerii căzuți din Iad.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cine sunt sfinții Mihail și Gavriil

Arhanghelul Gavril, „Dumnezeu este puterea mea” în ebraică, este mesagerul veștilor bune.

Mihail se traduce prin „Cine-i ca Dumnezeu”. El a fost inițial om simplu, însurat cu o fată frumoasă, Stăncuța. După căsătorie, fata s-a transformat în femeie rea, iar pentru răbdarea pe care Mihail i-a arătat-o, Dumnezeu l-a transformat în sfânt.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Motiv de reculegere

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Tradiția spune că sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil nu este doar motiv de petrecere, ci și de reculegere cu morții.

Arhanghelul Mihail este, în tradiția creștină, conducătorul oștilor îngerești. Gavriil este aducătorul de vești bune, iar Arhanghelul Mihail poartă cheile raiului, fiind un înfocat războinic împotriva diavolului.

Ofrandele pentru morții familiei poartă numele „Moșii de Arhangheli”. În calendarul popular, soborul Sfinților Mihail și Gavril se serbează trei zile, în 8,9 și 10 noiembrie. Prima zi se numește capul Arhanghelului, a doua zi mijocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.

Cei trei Arhangheli menționați în Biblie sunt Mihail, Gavriil și Rafail.

Sfinții Mihail și Gavriil în mitologia românească

În mitologia românească, Sfinții Mihail și Gavriil sunt esențiali pentru natură. Sfântul Mihail a purtat soarele și luna, iar sfântul Gavriil a fost îngerul care l-a păzit pe Iisus pe pământ.

Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela sunt cele mai populare nume sărbătorite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, dar există și nume deviate.

Credincioșii trebuie să aprindă o lumânare de Sf Mihail și Gavriil. În Transilvania și Bucovina, gospodinele coc, de Sfinții Mihail și Gavriil, „turta areților” (berbecii despărțiți de oi, în limbajul ciobanilor).

În sâmbăta dinaintea sărbătorii de Sfinții Arhangheli Mihai și Gabriel se împerechează berbecii cu oile. De asemenea, finii merg la nași cu colaci.

Ziua de 8 noiembrie este numită și „Năpustitul areților” sau „Vara Arhanghelilor”, care ține doar o zi. Pe lângă „Vara Arhanghelilor” mai sunt încă 3-4 zile mai călduroase, între 8 noiembrie și 25 decembrie, „vara iernii”.

De Sfinții Mihail și Gavriil sunt strict interzise treburile casnice. Cine nu ascultă va avea parte de mare chin înainte să moară.

Rugăciune de Sfinții Mihail și Gavriil

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește nu), să-l scoată din mâna vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi! O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu, (se rostește numele celui care se roagă). Arhanghele Mihail, căpetenia cetelor îngereşti, voievod al puterilor cereşti, al heruvimilor, al serafimilor şi al tuturor îngerilor, fii mie păzitor, ajutătorla nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni. Izbăveşte-mă, mare Arhanghel, de toate înşelăciunile viclene ale diavolului şi auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă), care mă rog ţie şi chem numele tău cel sfânt. Grăbeşte-te spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea! Pe toţi cei ce-mi stau împotrivă biruieşte-i cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, cu ale sfinţilor îngeri şi cu ale Sfinţilor Apostoli. Apără-mă de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăveşte-mă de cel viclean, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Cele mai frumoase mesaje și urări pentru prieteni de Sfântul Mihail și Gavriil

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinte să devină realitate. La multi ani, Gabriel!

Fie ca sfintii ce te protejază să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!

Dragă Mihai / Mihaela / Gavril / Gabriel/ Gabriela , de ziua numelui tău îți dorim un sincer „LA MULȚI ANI” să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alaturi de cei dragi!

Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! LA MULȚI ANI!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!

Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îti urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Mihai / Mihaela / Gavril Gabriel/ Gabriela!

La mulți ani, fericire, împacare sufletească, flori, iubire, sănătatea te palească, prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe!

La mulți ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulți ani și sus paharul!!

Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.

Îți urez „La mulți ani” pentru că porți acest nume, și fie ca Sfinții Mihail și Gavril, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și numai bucurii și liniște interioară.

La mulți ani ! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața .Fie-vă viața senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viață!

Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese si realizari. Sfantul al carui nume il porti sa te ocroteasca si sa te calauzeasca mereu. La Multi Ani!

Tot ce-ți doresti, tot ce-ți lipsește și-ți folosește, sănătate, prieteni adevărați și multă bucurie!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine și însorite!

Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul pe care îl reprezinți să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

Arhanghelul Mihail, înger al adevărului și al dreptății, să-ți stea alături mereu, la bine și la greu, să-ți lumineze calea și să-ți arate destinul. La mulți ani Mihai/Mihaela!

De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire. La mulți ani!

De ziua ce-ți surâde-n prag/ De-i porți frumosul nume/ Eu îți doresc tot ce-i mai drag/ Și mai frumos pe lume!

Ziua numelui să-ți fie plină de realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta!

De Sf. Mihail și Gavril, fie ca cei dragi să te înconjoare în căldura sufletelor lor într-o zi magică, iar fericirea să te ia in brațele ei în acest moment special!

Cu ocazia zilei Sfântului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!

La mulți ani și fie ca Sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească mereu!

„De Sfântul Mihail și Gavriil, fie ca cei dragi să te înconjoare cu caldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!”

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi cât mai frumoasă!

In zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei va urez multa sanatate si fericire! La multi ani!

Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si tot binele din lume. Sa ai parte numai de zile senine si insorite!

Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros La Multi Ani, sanatate, multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi!

Sa fii mereu tanar(a) si cu acelasi spirit vesel. Viata sa-ti ofere clipe minunate si bucurii nemaiintalnite. La multi ani fericiti.

Sa ai parte de sanatate, multe realizari si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La multi ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce va doriți lângă cei dragi.

Îngerul Mihail să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întotdeauna cu tine! La mulți ani!
Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril!

Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfinții Mihail și Gavril cât mai frumoasă!.

Astazi este o zi speciala pentru tine iar tu esti special(a) pentru noi in fiecare zi. Iti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii si multa sanatate. La multi ani!

De ziua numelui tau iti doresc sa ai parte de succes, impliniri si sanatate. Sfantul al carui nume il porti sa te ocroteasca si sa te calauzeasca in viata. La multi ani!

Draga Mihai / Mihaela / Gavril Gabriel/ Gabriela, de ziua numelui tau iti dorim un sincer La Multi Ani, sa ai parte de multi bani, sanatate si voie buna. Petrecere frumoasa alaturi de cei dragi!

În zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru că porți numele unui sfânt îți urez multă sănătate și fericire!

Să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă pământească, ce dorești să se-mplinească!

La Mulți Ani, Mihai / Mihaela / Gavril / Gabriel/ Gabriela, și sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul