Shanghai, în lockdown total pe o perioadă nedefinită de timp. Autoritățile chineze au testat de coronavirus toți cei aproape 26 de milioane de locuitori

Shanghai, în lockdown total pe o perioadă nedefinită de timp. Autoritățile chineze au testat de coronavirus toți cei aproape 26 de milioane de locuitori
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/04/2022, 11:24

Autoritățile chineze au extins marți lockdown-ul din Shanghai pentru toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului, după ce testele au arătat că noile cazuri de COVID-19 au crescut la peste 13.000 pe zi, scrie Reuters

Cel puțin 38.000 de angajați au fost dislocați în Shanghai din alte regiuni în ceea ce presa de stat a descris ca fiind cea mai mare operațiune medicală la nivel național de la închiderea orașului Wuhan la începutul anului 2020, după primul focar cunoscut de coronavirus. Politica de carantină a orașului a fost criticată pentru că a separat copiii de părinți și a plasat cazurile asimptomatice printre cei cu simptome.

Unii experți în sănătate publică spun că nu mai este o strategie eficientă. „Nu cred că aceasta este o idee bună, deoarece după mai mult de 24 de luni de pandemie știm mult mai multe”, a spus Jaya Dantas, profesor de sănătate internațională la Universitatea Curtin din Australia, adăugând că strategiile Chinei pentru combaterea COVID-19 trebuiau revizuite. Chinezii au împărtășit videoclipuri pe rețelele sociale, exprimându-și îngrijorarea cu privire la izolare.

Sun Chunlan, vicepremierul Chinei responsabil cu prevenirea COVID, a îndemnat organizațiile de partid să „facă tot posibilul” pentru a ajuta rezidenții să-și rezolve problemele, cum ar fi asigurarea accesului la medicamente, alimente și apă. Mii de locuitori din Shanghai au fost închiși în unități rudimentare de „carantină centrală” după ce au fost testați pozitiv, fie că sunt simptomatici sau nu.

Într-un interviu acordat sâmbătă la ziarul People’s Daily al Partidului Comunist, Chen Erzhen, un medic responsabil de o unitate de carantină din Shanghai, a spus că este posibil ca China să revizuiască abordarea și să permită pacienților asimptomatici să rămână acasă, mai ales dacă numărul cazurilor va continua să crească.

Shanghai a impus restricții dure săptămâna trecută, deoarece autoritățile s-au luptat să țină sub control ceea ce a devenit cel mai mare focar de COVID-19 din oraș. „În prezent, prevenirea și controlul epidemiei din Shanghai se află în etapa cea mai dificilă și cea mai critică”, a declarat Wu Qianyu, un oficial al comisiei municipale de sănătate, la un briefing de marți.

Shanghai a raportat un record de 13.086 de noi cazuri asimptomatice de coronavirus pe 4 aprilie, au declarat autoritățile pe canalul lor WeChat, în creștere față de 8.581 în ziua precedentă, după ce un program de testare la nivel de oraș a a fost impus la peste 25 de milioane de oameni în 24 de ore. Guvernul a declarat că a colectat luni 25,7 milioane de probe în 2,4 milioane de eprubete și aproape 80% din acestea au fost testate până marți dimineața. Toate rezultatele pozitive sunt urmărite la nivel individual.

Proporția cazurilor asimptomatice este mult mai mare în Shanghai decât în ​​restul lumii, fapt care a fost atribuit unui proces de screening care prinde persoanele infectate înainte de a se îmbolnăvi. Cu toate acestea, experții au spus că nu se explică de ce cazurile simptomatice au scăzut luni la 268, de la 425 cu o zi mai devreme.

Analiştii din afara Chinei avertizează asupra costurilor economice ale campaniei de reducere a infecţiilor. „Ceea ce este cel mai frapant în Shanghai este dificultatea pe care o întâmpină autoritățile în gestionarea logisticii, în special condițiile din unitățile centralizate de carantină”, a declarat Michael Hirson, analist pentru China la consultanța Eurasia Group.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația