PREMIERĂ. SIIJ, ordonanță de renumărare a voturilor din toți sacii ridicați la alegerile locale din Sectorul 1. Surse GÂNDUL.RO: „Este foarte grav, aproape jumătate din saci sunt fără sigilii!”

PREMIERĂ. SIIJ, ordonanță de renumărare a voturilor din toți sacii ridicați la alegerile locale din Sectorul 1. Surse GÂNDUL.RO: „Este foarte grav, aproape jumătate din saci sunt fără sigilii!”
SIIJ, ordonanță de renumărare a voturilor din toți sacii ridicați la alegerile locale din Sectorul 1. Surse GÂNDUL.RO: ”Este foarte grav, aproape jumătate din saci sunt fără sigilii!”
Publicat: 09/02/2021, 17:47
Actualizat: 09/02/2021, 18:09

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a emis, astăzi, o ordonanță de renumărare a a voturilor din toți sacii ridicați la alegerile locale din Sectorul 1.

Din verificările efectuate până acum acum au rezultat probleme foarte mari la 62 secții de votare, transmit surse judiciare, ÎN EXCLUSIVITATE, pentru GÂNDUL.RO.

”Spre exemplu, la secția 159 din strada Nazarcea – cartierul Bucureștii Noi – lipsesc din voturile exprimate 850 voturi pentru primarul sectorului și 900 pentru Primarul General al Capitalei”. Mai mult, aceleași surse ne-au declarat că situația este una gravă, având în vedere numărul foarte mare de saci cu voturi care nu au sigilii.

”La secția 159, pe imaginile camerelor de luat vederi apare, în mai multe rânduri, și fostul candidat la alegerile prezidențiale, Emanuel Onoriu, fiul lui Gabi Luncă”, afirmă, ÎN EXCLUSIVITATE, sursele GÂNDUL.RO.

”Este foarte grav, aproape jumătate din saci sunt fără sigilii!”, spun sursele judiciare. Renumărarea voturilor va dura cel puțin o lună de zile, iar polițiștii și procurorii fac acum exact ceea ce ar fi trebuit să facă Biroul Electoral Central.

Trebuie menționat, în acest context, că la Tribunalul Municipiului București se află pe rol două dosare care privesc anularea alegerilor din Sectorul 1 în urma cărora Clotilde Armand a devenit primar.

„Falsificarea documentelor și evidențelor electorale”

Acest dosar este unul ”greu”, fiind vorba despre ”abuz în serviciu”, ”folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid politic pentru obținerea de foloase necuvenite”, ”sustragerea sau distrugerea de înscrisuri”, dar și ”falsificarea documentelor și evidențelor electorale”.

Pe data de 2 octombrie 2020, PSD – Sector 1 a înaintat o plângere către SIIJ reclamând ”comiterea unor fapte de natură penală” în contextul alegerilor locale, iar SIIJ a dispus începerea urmăririi penale in rem.

După încheierea procesului electoral, urmau a fi ridicați sacii cu buletine de vot din 67 de secții, dar s-a constatat că un sfert din aceștia nu aveau atașată eticheta cu numărul secției de votare de unde proveneau.

”Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare la camera de corpuri delicte”

”Pentru continuarea cercetărilor, se impune efectuarea următoarelor activități de cercetare penală: 

  • identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare
  • numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecăreia din cele 166 secții de votare Sector 1 (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare)
  • confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
  • predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare (…) la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor în prezenta cauză
  • efectuarea și a altor acte de urmărire rezultate din context”, se menționează în ordonanța SIIJ.

Operațiunea de renumărare a voturilor de la Sectorul 1 va fi efectuară de lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Termenul de soluționare a acestei ordonanțe SIIJ este 8 aprilie 2021.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât