Șoferul român de TIR care a provocat o tragedie în Marea Britanie, în timp ce se uita la site-uri pentru adulți, condamnat la opt ani de închisoare

Șoferul român de TIR care a provocat o tragedie în Marea Britanie, în timp ce se uita la site-uri pentru adulți, condamnat la opt ani de închisoare
Șoferul român de TIR care a provocat o tragedie în Marea Britanie, în timp ce se uita la site-uri pentru adulți, condamnat la opt ani de închisoare / Foto: Pixabay - ilustrativ
Publicat: 12/01/2022, 13:25
Actualizat: 12/01/2022, 13:26

Camera de bord a unui alt șofer a surprins momentul în care conducătorul auto român de TIR intră în plin trafic, pe autostradă și ucide trei oameni.

La momentul producerii tragediei, în 15 iulie 2021, Ion Onuț se uita la site-uri pentru adulți, în timp ce șofa un camion de mare tonaj, scrie Daily Mail.

Cabina lui Ion Onuț este cuprinsă de flăcări, pe autostrada A1(M) din County Durham, în urma accidentului teribil.

Românul a fost condamnat la 8 ani și 10 luni de închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția.

Cuplul David Daglish și Elaine Sullivan din Seaham, County Durham și Paul Mullean, din Washington, Tyne and Wear, au murit pe loc.

Onuț urmărea la volan site-uri pentru adulți și plătise 50 lire sterline pentru a interacționa cu alți utilizatori.

Ultima lui interacțiune pe telefon a fost cu câteva secunde înainte de producerea coliziunii.

Onuț, în vârstă de 41 de ani, nu a frânat în momentul în care a intrat în traficul de pe autostrada britanică, având aproape 100 km/h.

Nu mai are voie să conducă timp de un deceniu

Mai întâi, TIR-ul a lovit din spate un Vauxhall Crossland, în care se aflau Daglish și Sullivan, apoi a aruncat Toyota Hilux condusă de Mullen sub un alt TIR. Cele trei persoane au murit, în timp ce alte trei au fost rănite.

Judecătorul James Adkin i-a interzis lui Onuț să mai conducă timp de 10 ani după eliberarea din închisoare.

Utilizatorii de social media au criticat decizia instanței, considerând pedeapsa prea mică pentru tragedia rutieră, produsă de șoferul român.

Onuț, care locuia cu familia în Galashiels, Scoția, era șofer la o firmă de transporturi și, în ziua producerii accidentului rutier – 15 iulie 2021, ora locală 6.15 PM – transporta o cantitate de fertilizatori.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult