Sondaj INSCOP: 75% dintre români își doresc unirea cu Republica Moldova. Câți vor să ieșim din Uniunea Europeană

Sondaj INSCOP: 75% dintre români își doresc unirea cu Republica Moldova. Câți vor să ieșim din Uniunea Europeană
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 31/01/2022, 22:57

Cei mai mulți români își doresc unirea cu Republica Moldova, conform rezultatelor celui mai recent sondaj INSCOP Research, realizat în perioada 11-18 ianuarie 2022. Astfel, 75% dintre ei susțin acest demerse, în timp ce doar 21,1% sunt împotrivă.

Mai mult, românii susțin faptul că țara noastră trebuie să rămână stat membru UE. 71,7% susțin această calitate, de stat membru al blocului comunitar. Doar 25,2% sunt de acord cu RO-EXIT-ul, potrivit sondajului INSCOP, citat de B1 TV.

54,9% susțin că aderarea la UE a adus avantaje, un procent în creștere față de septembrie 2021, care era de 47,2%. De asemenea, 40,8% cred că aderarea la UE a fost mai degrabă o mutare care a condus la dezavantaje.

68,4% dintre cei chestionați consideră că România trebuie să își apere interesele naționale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să își piardă poziția de stat membru al UE.

Aproximativ 30% dintre români sunt de părere că, în calitate de stat membru, România trebuie să respecte regulile Uniunii Europene, chiar și atunci când îi sunt afectate interesele naționale.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult