Țeapă imobiliară de 1 milion de lei. Un bărbat le-a luat banii mai multor persoane și le-a promis că le va construi case. Cum a reușit să le păcălească

Țeapă imobiliară de 1 milion de lei. Un bărbat le-a luat banii mai multor persoane și le-a promis că le va construi case. Cum a reușit să le păcălească
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16/02/2022, 15:01
Actualizat: 16/02/2022, 15:03

Un bărbat de 54 de ani le-a luat banii mai multor persoane și le-a promis că le va construi case în  Balotești, județul Ilfov. După ce le-a dus cu vorba mai multă vreme și le-a convins să îi dea 1 milion de lei, el a dispărut. 

Conform Poliției Ilfov, în perioada iunie 2015- septembrie 2017, bărbatul respectiv, în calitate de reprezentant al unei firme, ar fi înșelat mai multe persoane vătămate, în contextul derulării unor contracte de vânzare-cumpărare a unor terenuri în comuna Balotești și a unor contracte ce vizau construcția unor case pe aceste terenuri.

„Astfel, după ce ar fi primit sumele de bani de la persoanele vătămate, bărbatul respectiv nu ar fi procedat la transferul dreptului de proprietate și nici la edificarea construcțiilor asumate prin contracte, abandonând lucrările, fie în întregime, sau la stadii incipiente, fie executând lucrări parțiale și neconcordante cu graficele și termenele stabilite.

Pentru menținerea în eroare a persoanelor vătămate, bărbatul le-ar fi oferit acestora prețuri promoționale ori bonusuri la achiziționarea altor terenuri, aflate în apropierea celor cumpărate inițial, iar după ce persoanele vătămate achitau sumele integral, acesta ar fi evitat în mai multe rânduri prefectarea contractelor, ulterior nemaiputând fi de găsit”, conform sursei citate.

Prejudiciul a fost estimat la suma de 1.094.866 lei.

Marți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov l-au reținut pe bărbatul de 54 de ani, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

La aceeași dată, persoana reținută a fost prezentată Perchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față de aceasta, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase