Un parlamentar susţine că a fost discriminat într-o bancă din Galaţi

Un parlamentar susţine că a fost discriminat într-o bancă din Galaţi
Un parlamentar susţine că a fost discriminat într-o bancă din Galaţi
Publicat: 20/02/2021, 07:57
Actualizat: 20/02/2021, 07:58

Un deputat spune că a avut parte de o surpriză neplăcută într-o bancă din Galaţi. El a vrut să deschidă un cont bancar, dar i s-a spus că sunt necesare verificări suplimentare deoarece este parlamentar. Verificările au ţinut zile întregi, parlamentarul a renunţat şi acum cere explicaţii oficiale.

Deputatul Laurenţiu Gîdei îi reprezintă pe gălăţeni în Parlamentul României. El a povestit pe Facebook ce a păţit în momentul în care a solicitat un cont bancar şi un card. Totul s-a petrecut într-o bancă din oraşul Galaţi.

Experienţa mea ca cetăţean şi parlamentar! Luni dimineaţă, am intrat intr-o sucursală a bancii din Galati, cu scopul de a deschide un cont bancar cu card ataşat. În discuţie întreb când primesc cardul, răspunsul fiind în câteva minute! Continuăm discuţia întrebat fiind despre ocupaţie, venituri, răspund firesc parlamentar! Şi începe nebunia!

Doamna îmi spune că procedura în cazul meu implică verificări suplimentare şi acordul celor de la Bucuresti! Zic ok, cât durează? maximum 30 minute, răspunde. Aştept…nimic, decid să ridic cardul joi, suficient timp pentru „verificări”! Mă prezint vineri să-mi ridic cardul… surpriză, verificările nu s-au încheiat şi nici raspuns la ce fel de verificări sunt supus nu primesc! (doamna de la ghiseu având o convorbire telefonică cu cineva de la Bucureşti, în prezenţa mea)”, a povestit, pe reţeaua de socializare, deputatul Laurenţiu Gîdei.

„Voi solicita oficial lămuriri!”

Până la urmă, parlamentarul a anunţat că a renunţat la intenţia de a-şi face cont bancar şi anunţă că va solicita explicaţii oficiale. „Am renunţat la această bancă, dar voi solicita oficial lămuriri! Consider o formă de abuz, de discriminare. Voi dori să aflu natura verificărilor în cazul unui om care dorea un cont şi un card”, a precizat Laurenţiu Gîdei.