Un PENSIONAR din Mexic a renunțat la casă și s-a mutat într-o mașină veche, ca să strângă bani pentru soția bolnavă. Ce a urmat e un SCENARIU de film

Un PENSIONAR din Mexic a renunțat la casă și s-a mutat într-o mașină veche, ca să strângă bani pentru soția bolnavă. Ce a urmat e un SCENARIU de film
Sursa FOTO: flickr.com/ Caracter ilustrativ
Publicat: 24/07/2023, 20:53

Un profesor pensionar a renunțat la casă și a început să locuiască în mașina lui, pentru a putea economisi bani pentru soția lui bolnavă. Cu toate acestea, la cea de-a 77-a aniversare, José a descoperit curând că destinul îi rezervă o surpriză. O întâlnire întâmplătoare cu cineva din trecutul său a schimbat pentru totdeauna cursul vieții acestui profesor remarcabil.

Într-un cartier din apropierea casei sale, Steven Nava a dat peste o mașină deteriorată, care servea drept casă improvizată. Apropiindu-se, și-a dat seama curând că această locuință umilă aparținea cuiva pe care-l cunoștea. Fostul profesor de școală al lui Steven ducea vremuri grele, iar povestea din spatele lui a fost de-a dreptul tulburătoare. Profesorul renunțase la confortul casei sale și a început să doară în mașina veche. Un sacrificiu mare pentru o cauză și mai mare, potrivit AmoMama.

Iubita lui soție era grav bolnavă și trebuia să facă un plan pentru a plăti tratamentele din ce în ce mai scumpe. A renunțat la casă pentru a putea scăpa și de facturi și s-a mutat în mașină, acolo unde confortul nu era mare…dar nici cheltuielile. Cu toate acestea, la cea de-a 77-a aniversare, José a descoperit curând că destinul îi rezervă o surpriză. O întâlnire întâmplătoare cu cineva din trecutul său a schimbat pentru totdeauna cursul vieții acestui profesor remarcabil.

„Am observat că avea toate lucrurile lui în mașină și atunci mi-am dat seama că era fără adăpost”, a declarat Steven.

Situația, remarcată de fostul său elev

Spre uimirea lui Nava, cel care locuia în mașină s-a dovedit a fi nimeni altul decât fostul său profesor, domnul Villaruel. Condițiile în care bărbatul a fost nevoit să locuiască au fost devastatoare – o realitate care a lovit adânc în interiorul tânărului plin de compasiune. Cu lacrimi în ochi, profesorul în vârstă a dezvăluit că locuia în mașina lui din cauza devotamentului față de soția sa bolnavă. Fiecare bănuț pe care l-a economisit a fost trimis cu meticulozitate pentru a-i acoperi tratamentele.

„Corpul meu a fost adaptat la toate denivelările și lucrurile de pe scaun. Îmi servește drept transport, servește drept sufragerie și servește drept dormitor”, a spus bătrânul.

Vestea situației dificile a bătrânului s-a răspândit rapid în întreaga comunitate, ajungând la primarului, Acquanetta Warren. Profesorul a explicat circumstanțele care au determinat alegerea sa de a demisiona și a spus că, odată cu schimbarea peisajului sistemului de învățământ, credea că rolul său de profesor suplinitor a devenit învechit. S-au depus actele, s-au făcut aranjamente de pensionare și s-a asigurat un modest cec de pensie. Din păcate, nu a fost suficient ca să-și întrețină familia din Mexic, așa că a ales să renunțe la casă.

„În fiecare zi, ieșeam la muncă în jurul orei 5 dimineața și îl vedeam ieșind prin portbagaj și simțeam nevoia să fac ceva în privința asta”, a spus Steven.

Nava a deschis o pagină de strângere de fonduri pe GoFundMe. Cu un obiectiv inițial de 15.000 de dolari, oamenii au fost mai mult decât dornici să ajute. Având fondurile asigurate și ziua împlinirii a 77 de ani a lui Jose aproape, Nava a plănuit o sărbătoare pe care profesorul nu o va uita niciodată. Nava a făcut un pas înainte, și i-a oferit bătrânului un cec care avea să-i schimbe pentru totdeauna viața, o sumă de 27.000 de dolari.

Copleșit de emoția momentului, ochii lui José Villaruel s-au umplut de lacrimi de  recunoştinţă. „Gândul meu inițial a fost: „Visez?” Încă nu pot trece peste această experiență”, a mărturisit el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii