Un preot din Italia sfințește telefoanele credincioșilor. Motivul INCREDIBIL pentru care face acest lucru

Un preot din Italia sfințește telefoanele credincioșilor. Motivul INCREDIBIL pentru care face acest lucru
Foto ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 07/02/2023, 17:58
Actualizat: 07/02/2023, 19:23

Un preot din Italia sfințește telefoanele credincioșilor. Care este motivul pentru care părintele face un asemenea gest neobișnuit? Don Giorgio Mariotti este preot în biserica din satul Nuvole (Città di Castello) din provincia Perugia.

Potrivit La Repubblica,  preotul face acest lucru pentru că, în acest fel, ”vor fi ferite de știrile false care circulă în online și protejate de ura care domnește pe rețelele de socializare”.

”Este o modalitate de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele pe care le transmitem cu ajutorul acestor instrumente. La sfârșitul Liturghiei, am cerut o binecuvântare de la Sfântul Biagio, ca aceste mijloace de comunicare să fie ținute departe de știrile false”, a spus don Giorgio.

Motivul incredibil pentru care preotul sfințește telefoanele și tabletele

Preotul mai spune că sfințirea telefoanelor se face ”împotriva urii de pe rețelele de socializare, pentru că, așa cum a amintit Papa Francisc cu ocazia Zilei Comunicării Sociale, trebuie să vorbim din inimă, cu blândețe folosind darul comunicării ca punte și nu ca zid. Într-un timp marcat – chiar și în viața eclezială – de polarizări și dezbateri exasperate care exacerbează spiritele”, potrivit Rotalianul.

De asemenea, preotul îndeamnă la ”utilizarea corectă a mijloacelor de comunicare, instrumente prețioase pentru transmiterea de informații reale, dar care pot răni sufletul și alimenta campanii de ură și dezinformare”, a explicat preotul italian.

Se pare că ideea sfințirii gadgeturilor nu este pusă în practică pentru prima dată, Don Giorgio Mariotti mărturisind că există un precedent în Marea Britanie, unde există un preot care sfințește telefoanele mobile și tabletele încă de la începutul anilor 2000.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase