Un profesor de liceu și-a corupt sexual elevele timp de mai mulți ani. Prefera adolescentele aflate în situații vulnerabile

Un profesor de liceu și-a corupt sexual elevele timp de mai mulți ani. Prefera adolescentele aflate în situații vulnerabile
sursa: Pixabay
Publicat: 20/04/2022, 19:39

Un profesor de la un Colegiu Tehnic din municipiul Codlea, județul Brașov este acuzat că ar fi acționat între anii 2018 și 2022 ca un prădător sexual și ar fi corupt mai multe dintre elevele sale. Acesta prefera adolescentele aflate în situații vulnerabile, potrivit Antena 3.

Profesorul este un bărbat în vârstă de 46 de ani. Acesta a avut relații sexuale cu mai multe minore timp de cel puțin patru ani.

Deși problema a fost cunoscută de o parte dintre colegii profesorului și de directoarea instituției, nimeni nu a luat nicio măsură împotriva comportamentului său.

Mai mult, conducerea colegiului din Codlea a încercat în ultimele săptămâni să mușamalizeze cazul, negând cu vehemență existența situației și aranjând împreună cu profesorul o demisie din motive personale, potrivit jurnaliștilor de la Recorder.

Deşi conducerea şcolii spune că nu a ştiut niciodată de relaţiile profesorului cu elevele de liceu, foarte multi tineri, elevi liceului spun că profesorul oprea foarte des în faţa şcolii pentru a le lua pe fete din cămin petrecând alături de ele ore întregi în maşină sau pe drumurile adiacente din oraş.

Profesorul oferea cadouri, note mari şi bani în schimbul relaţiilor intime

O fostă elevă mărturisește că în urmă cu patru ani, când era în clasa a-IX-a, profesorul a atras-o într-o situație în care s-au aflat singuri în mașină, iar bărbatul i-a propus să aibă o relație sexuală. Tot ea afirmă că alte două colege i s-au confesat că același profesor le-a propus să întrețină relații sexuale.

Ruda unei alte victime vorbește despre o legătură amoroasă profesor-elevă, care ar fi durat câteva luni și despre care știa toată școala.

Pe numele profesorului a fost întocmit un dosar penal şi poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii acţiunii de corupere sexuală de minori.