Un român din Costa Rica a ucis nouă oameni cu o băutură alcoolică care conținea metanol. Șapte persoane care făceau parte din grupul infracțional au fost reținute

Un român din Costa Rica a ucis nouă oameni cu o băutură alcoolică care conținea metanol. Șapte persoane care făceau parte din grupul infracțional au fost reținute
Publicat: 25/08/2021, 14:27

Nouă persoane au fost ucise și alte nouă spitalizate după ce au consumat o băutură alcoolică care conținea metanol, în zona de vest a capitalei San Jose, Costa Rica. Șapte persoane au fost reținute, în urma perchezițiilor făcute marți. Printre suspecți se numără și un român.

Organizația a fost demontată marți, la ora 6 dimineața, după ce agenții Secției de Criminalitate Organizată a Agenției de Investigații Judiciare (OIJ) au efectuat opt ​​raiduri simultane pe șapte locuințe și un depozit, potrivit La nacion.

Au fost confiscate trei camioane care se presupune că au fost folosite pentru distribuirea băuturii în Costa Rica, aproximativ 5 milioane de cenți, 6 canistre care se pare că conțin etanol pur 96% și 600 de cutii, fiecare conținând 24 de unități de băutură gata de vânzare, potrivit La Nacion.

O bandă a profitat de permisele de import pentru a introduce ilegal alcool metilic în Costa Rica. Cu un permis de import de băuturi alcoolice, suspecții au introdus în țară etanol pentru a-l amesteca cu apă, a-l îmbutelia și a-l vinde ilegal drept „guaro“.

Potrivit unui comunicat de presă al OIJ, suspecții sunt implicați în comercializarea băuturilor alcoolice îmbuteliate și etichetate, care sunt importate legal din Nicaragua. La un moment dat, același grup a obținut o autorizație de la Ministerul Sănătății „pentru a importa această băutură din Nicaragua în cutii de conserve, pentru a o îmbutelia și eticheta în țara noastră, însă autorizația specifică faptul că în cutiile de conserve importate din țara vecină din nord trebuie să se regăsească produsul finit”.

Se presupune că cei implicați au profitat de importurile de staniu pentru a aduce ilegal etanol pur la o concentrație de 96%, „astfel încât, odată ce au avut acest produs în țară, se amestecă aparent cu apă și să poată produce o cantitate mai mare de produs pentru comercializare ”, adaugă Poliția Judiciară.

Etanolul a intrat ilegal din Honduras, Guatemala, El Salvador și Nicaragua.

„Acesta este un comportament foarte împovărător, care afectează sănătatea publică, care pune în pericol siguranța oamenilor și care, evident, poate avea consecințe cumplite pentru persoanele care consumă acest lichior care se face în afara legii”, a adăugat Walter Espinoza, directorul Poliției Judiciare .

Între 2019 și 2021, 95 de persoane au murit în Costa Rica din cauza consumului de băuturi alcoolice alterate cu metanol. Doar un bărbat de origine română, cu numele de familie Radulescu Radulescu, figurează ca suspect în acest caz.

Cu toate acestea, după moartea acestei persoane în ianuarie anul trecut, Parchetul adjunct al Primului Circuit Judiciar din San José a trimis cererea de concediere definitivă la Curtea Penală.

Prima criză

În decembrie anul trecut, împreună cu ofițeri din cadrul Forțelor Publice, agenții OIJ au confiscat 30 de litri de etanol în Grecia de la un transportator care intrase prin Peñas Blancas. Acest bărbat se numără printre cei arestați marți. Toți sunt suspectați de încălcarea Legii privind drogurile psihotrope, sub aspectul deturnării de substanțe chimice esențiale sau precursori pentru fabricarea băuturilor alcoolice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine