Un turist și-a bătut joc de salvamontiștii din Brașov. A anunțat că s-a rătăcit pe munte, apoi s-a ascuns de ei și chiar i-a înjurat la telefon

Un turist și-a bătut joc de salvamontiștii din Brașov. A anunțat că s-a rătăcit pe munte, apoi s-a ascuns de ei și chiar i-a înjurat la telefon
FOTO - Arhivă: Facebook.com/SalvamontBrasov
Publicat: 27/12/2022, 16:35
Actualizat: 27/12/2022, 16:46

Un turist, care a mers la Brașov de Crăciun, a decis să își bată joc de salvamontiștii din județ. Bărbatul a sunat la 112 și a anunțat că s-a rătăcit în apropiere de Vf. Omu, că este epuizat fizic și că are nevoie de ajutor. După primirea apelului, în data de 26 decembrie, la ora 16:27, salvatorii montani au pornit imediat în căutarea sa și au încercat să țină telefonic legătura cu acesta.

Însă, chiar de la de la primul apel, turistul a devenit recalcitrant, le-a adresat injurii salvatorilor, iar ulterior nu le-a mai răspuns la telefon, în ciuda nenumăratelor apeluri primite. După 5 ore, bărbatul le-a spus salvamontiștilor că este bine și că nu mai are nevoie de ei.

FOTO: Facebook.com/SalvamontBrasov

„Conform datelor GPS primite de la operatorul 112, persoana respectivă se afla undeva între Vârful Scara și Hornul Mare Mălăiești. Dispecerul din cadrul Salvamont Brașov a alertat imediat formația Salvamont Bran, iar 9 salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul. Din păcate, în momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă și a refuzat colaborarea cu echipa de intervenție. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct și prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiți din bani publici după care le închidea telefonul”, au transmis reprezentanții Salvamont Brașov, pe Facebook.

Pentru a obține cât mai multe informații despre turistul rătăcit pe munte, salvamontiștii au luat legătura și cu stația meteo de la Vf. Omu, iar personalul de acolo le-a comunicat salvatorilor montani că, în jurul orei 15:00, un bărbat a intrat în clădire și a început să țipe, după care a plecat.

„Deoarece salvatorii montani abordează orice situație cu maximă seriozitate, s-a decis ca formația Salvamont Bran să plece spre locul indicat de coordonatele GPS, iar la Brașov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din șase salvatori montani din cadrul Salvamont Brașov pentru sprijinirea colegilor de la Bran în cazul în care situația o cerea. În timpul acțiunii de căutare, victima a fost apelată de mai multe ori, dar a avut același comportament ostil și nu a dorit să ofere informații despre locația în care se află, susținând în continuare că doar dorește să fie salvat”, au mai spus salvamontiștii din Brașov.

În jurul orei 20:30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe traseul turistic urme de încălțăminte, dar nicio persoană.

FOTO: Facebook.com/SalvamontBrasov

Potrivit coordonatelor GPS, turistul se afla între Vârful Scara și Hornul Mare Mălăiești și abia în jurul orei 21:38, apelantul le-a răspuns salvamotiștilor la telefon și i-a informat că este bine și că nu mai are nevoie de ajutor.

FOTO: Facebook.com/SalvamontBrasov

Ce riscă turistul, după apelul fals la 112

Potrivit legii, apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge și la 4.000 de lei.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului