Un urs a făcut ravagii în casa unui fost primar

Un urs a făcut ravagii în casa unui fost primar
Foto: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 27/06/2021, 11:40

Un urs a făcut ravagii în casa fostului primar din Tușnad Sat, lângă Băile Tușnad. Animalul a distrus pe jumatate o usa termopan și a golit o ladă frigorifică.

Foto: Antena 3

”A incercat sa intre la demisol distrugand pe jumatate o usa termopan, dupa a gasit un geam mai mic a intrat pe acolo s-a apucat de o lada frigorifica bineinteles a distrus tot, a desfacut lada, a mancat ce a putut sa manance, a scos afara tot si pe acolo pe unde a intrat a si iesit. In tusnad nu este o raritate si la restaurante si la casa oamenilor si peste tot vin ursii. De ani de zile se tot fac cereri dar in realitate nu se face nimic. Nu eram acasa, noi am fost plecati si dimineata cand am venit si am gasit ce se vede” a spus fostul primar în direct la Antena 3.

Foto: Antena 3

Propunerea de ordonanţă de urgenţă ce vizează intervenţia imediată în cazul urşilor care vin în zonele locuite va fi discutată în coaliţia de guvernare, spunea ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

„Obligaţia noastră, nu doar rolul, obligaţia noastră, a ministerului, este să apărăm cetăţenii, în primul rând şi, din acest punct de vedere, este absolut necesară o intervenţie imediată, rapidă, promptă, în cazurile de pericol. Vom face această propunere la nivelul Guvernului, propunerea va fi discutată inclusiv în coaliţie.

Am avut mai multe discuţii cu domnul viceprim-ministru Kelemen (Kelemen Hunor-nr), dânsul va susţine această discuţie în coaliţie, ne vom întâlni şi cu alte organizaţiile nonguvernamentale pentru a discuta această propunere”, a declarat Tanczos Barna în localitatea Sândominic, după discuţia avută pe această temă cu primarii din zonă şi cu reprezentanţii asociaţiilor de vânătoare şi ai asociaţiilor fermierilor.