Vești bune pentru fanii lui Elton John! Artistul britanic ar putea cânta în metavers după încheierea ultimului său turneu

Vești bune pentru fanii lui Elton John! Artistul britanic ar putea cânta în metavers după încheierea ultimului său turneu
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 10/08/2022, 20:01

Elton John ar putea continua să cânte în metavers mult timp după ce va renunţa la turnee. Presa internațională relatează că există un proiect pe cinci ani, menit să aducă muzica artistului britanic, în vârstă de 75 de ani, mai aproape de generațiile viitoare.

Elton John va renunţa la spectacolele artistice live după încheierea ultimului său turneu, „Farewell Yellow Brick Road”, în iulie anul viitor. În acest timp, însă, se caută cea mai bună modalitate prin care starul, cunoscut pentru hituri precum „I’m Still Standing”, să poată evolua în universul realităţii virtuale.

Într-un interviu acordat revistei Music Week, soţul şi managerul său, David Furnish, a declarat despre metavers: „Va fi o mare piaţă nouă pentru descoperirea muzicii. O analizăm îndeaproape, dar cu atenţie. Elton a fost oarecum ca un avatar toată viaţa, aducând unele lucruri (noi) şi renunţând la altele, făcând schimbări şi mergând înainte”.

Echipa din spatele artistului îi promovează deja muzica în rândul generaţiilor mai tinere, peste 50% din catalogul lui Elton John fiind consumat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. La acest succes a contribuit și colaborarea dintre starul britanic şi cântăreața Dua Lipa în piesa „Cold Heart”, în urma căreia interpretul a reuşit performanţa de a avea o melodie de top 10 în „şase decenii diferite”.

„Este greu să obţii toate datele pe care le doreşti de la companiile de streaming, dar pe Spotify, în special, 58% din muzica lui Elton este acum consumată de tineri cu vârste între 18-35 de ani. Este absolut tot ceea ce ne-am dorit şi am sperat. Acesta este motivul pentru care Elton a spus întotdeauna că apreciază oportunitatea oferită de „The Lion King”, de aceea am făcut ceva precum „Gnomeo And Juliet” în urmă cu 10 ani, pentru a menţine în viaţă melodiile din catalogul lui şi pentru a le introduce unei noi generaţii”, a declarat David Furnish.

De asemenea, artistul britanic va avea o colaborare și cu vedeta pop americană, Britney Spears, pentru piesa ei de revenire în industria muzicală, „Hold Me Closer”, o versiune reînnoită a hitului din 1971 al lui Elton John, „Tiny Dancer”.

În plus, un nou documentar Disney+ intitulat „Goodbye Yellow Brick Road”, se apropie de lansarea în streaming, moment ce va coincide cu ultimul concert al lui Elton John în Statele Unite, pe Dodger Stadium din Los Angeles, la 20 noiembrie, relatează contactmusic.com.

„Disney+ are 138 de milioane de abonaţi, oferă oportunitatea de a ajunge la un public larg şi de a marca o etapă importantă pentru Elton şi industrie”, a declarat soțul său, David Furnish, precizând că „Nu cred că va mai exista vreodată un alt Elton John”.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult