UPDATE VIDEO | 8 morți și 13 răniți într-un nou ATAC armat sângeros care cutremură Serbia. Un tânăr a deschis focul asupra unui grup de oameni

Publicat: 05/05/2023, 08:23
Actualizat: 05/05/2023, 11:36

Un alt atac armat a avut loc în Serbia, la o zi după atacul armat dintr-o școală din Belgrad care a lăsat nouă oameni morți. Cel puțin opt oameni au fost uciși și 13 răniți în atacul armat de joi seară, care a avut loc la circa 60 de kilometri sud de Belgrad, în apropierea orașului Mladenovac.

UPDATE: El este autorului atacului armat care a ucis 8 persoane și a rănit alte 13 în Serbia. Tânărul de 21 de ani a fost prins de polițiști

Autorul atacului armat de joi seară din Serbia este un tânăr de 21 de ani, pe numele său complet Uroș Blajici. El a fost prins de polițiștii sârbi după 12 ore de la tragedia în care a ucis 8 persoane și a rănit alte 13.

Uroș Blajici, tânărul care a ucis 8 oameni și a rănit alți 13, la Mladenovac, în Serbia, a fost prins vineri de dimineață, la 12 ore de la atac, scriu Kurir și Novosti. Acesta a fost arestat lângă Kragujevac, în satul Vinjište, unde se ascundea împreună cu unchiul său.

Joi, după o ceartă în curtea şcolii din satul Dubona, Uroş B. s-a dus acasă, a luat o armă automată, apoi a deschis focul dintr-o maşină asupra celor care stăteau pe bănci. Şi-a continuat masacrul în alte două sate învecinate, trăgând la întâmplare. La un moment dat, a coborât din maşină şi a tras o rafală în direcţia unui grup de persoane care stăteau la picnic în jurul unui foc de tabără. Şi-a continuat campania sângeroasă şi a ajuns la câţiva kilometri distanţă, a coborât din nou din maşină şi a împuşcat patru persoane care reparau o poartă într-o curte.

Citește continuarea AICI

Știre inițială:

Atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare și apoi a fugit. Șapte dintre răniți sunt în stare critică, iar poliția îl caută pe suspect, presupus a fi un bărbat de 21 de ani. Ministrul de Interne a numit atacul „un act de terorism”.

Relatările sugerează că printre cei uciși se află un ofițer de poliție și sora acestuia, împușcați după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje, în apropiere de Mladenovac. Se crede că împușcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Miercuri, un elev de 13 ani a împușcat mortal opt colegi și un gardian la o școală din Belgrad. Poliția l-a identificat pe atacatorul Kosta Kecmanovic, un elev al școlii din 2019, care a folosit două dintre armele tatălui său pentru atacul pe care l-ar fi plănuit de o lună.

Adolescentul avea și două bombe incendiare și a făcut o listă cu copiii pe care plănuia să-i ucidă și clasele lor. Kecmanović este prea tânăr pentru a fi pus sub acuzare și va fi plasat într-o instituție psihiatrică, iar părinții săi au fost arestați.

Atacurile armate din Serbia au stârnit indignarea în întreaga țară și au dus la o presiune din partea opiniei publice asupra autorităților pentru a lua măsuri mai drastice în prevenirea violenței armate.

Sursa: news.ro

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Taxa obligatorie de la 30 SEPTEMBRIE. S-a dat ordinul direct de la Guvern
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro