VIDEO | Alexandru Rafila: „Nu luăm în calcul reintroducerea certificatului verde”

Publicat: 02/08/2022, 21:46

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, marți, la Antena 3, despre posibilitatea reintroducerii certificatului verde în România.

„Nu este exclus ca în cursul acestui an existe țări din Uniunea Europeană, nu neapărat România, care solicite acest document la intrarea într-una dintre țările care sunt mai afectate din Uniunea Europeană.”, a menționat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății informează că nu au luat în calcul reintroducerea certificatului verde în România.

știți infecția gripală nu este o infecție banală. Ea este serioasă la anumite categorii de persoane și poate produce forme grave și chiar decese. Este posibil ca în viitor să asistăm la o situație similară și în ceea ce privește infecția cu noul Coronavirus. Vedeți, acum avem un vaccin care nu mai oprește transmiterea bolii, dar așteptăm în toamnă un vaccin adaptat tulpinilor circulante. 

vrea ca oamenii din România aibă șansa, la fel ca și alți cetățeni din Uniunea Europeană, primească vaccinul adaptat în luna octombrie-noiembrie și să-l poată face, bineînțeles, cei care doresc acest lucru.”, informează Alexandru Rafila.