VIDEO Cine îl poate opri pe președintele rus. Gen. (R) Eugen Bădălan: „Nu sunt decât trei vectori prin care Putin poate fi eliminat”

Publicat: 22/03/2022, 20:22
Actualizat: 22/03/2022, 21:26

Președintele Vladimir Putin ar putea dispărea politic sau fizic doar prin acțiuni din interiorul Rusiei, a spus fostul șef al Statului Major, General (R) Eugen Bădălan, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

„În acest moment, Putin nu poate dispărea prin acțiuni din afara Rusiei. NATO, așa cum a declarat, refuză să intre în război împotriva Rusiei pentru că asta ar însemna Al Treilea Război Mondial. Pe cale diplomatică nu se poate, nu se poate înlătura președintele Federației Ruse”, a declarat generalul (R) Eugen Bădălan, în exclusivitate pentru Gândul.

„În război se omoară între ei niște tineri care nu se cunosc și nu se urăsc, trimiși acolo de niște bătrâni care se cunosc între ei, se urăsc, dar nu se omoară”.

În opinia fostului șef al Statului Major, general (R) Eugen Bădălan, înlăturarea lui Putin de la conducerea Rusiei și implicit terminarea războiului din Ucraina s-ar putea realiza prin intermediul unuia din cei trei factori.

„Dacă e să dispară politic sau chiar fizic, nu sunt decât trei vectori prin care Putin poate dispărea:

1.instrumentele lui de forță – Armata și Serviciile Secrete – când le va ajunge cuțitul la os este posibil ca în rândul lor să se nască această mișcare pentru înlăturarea lui Putin. Inclusiv Garda Personală. În istoria omenirii, gărzile personale i-au eliminat pe cei pe care îi păzeau.

2. oamenii de afaceri ruși –  care își văd acum interesele afectate enorm prin sancțiunile economice impuse Rusiei și atunci, ca să își ocupe locurile în mișcarea economică internațională, vor încerca să găsească soluții pentru a-l elimina pe Putin

3. nemulțumirea maselor – în momentul în care vor vedea că au de îngropat 10.000 de tineri care au murit în Ucraina, după cifrele comunicate de Ucraina cam 15.000, dar când te trezești cu 15.000 de sicrie, reacția populației la militari se  înmulțește cu 3,5, deci avem 70.000 de nemulțumiți profund. Pe de altă parte, măsurile economice luate împotriva Rusiei creează foamete la propriu și un popor înfometat, mai devreme sau mai târziu reacționează”, a precizat fostul șef al Statului Major, General (R) Eugen Bădălan.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.