VIDEO EXCLUSIV | Fost arhitect șef al Capitalei, despre schimbarea denumirii Bulevardului Primăverii: Coșmar administrativ, o idee ridicolă și inutilă

Publicat: 28/10/2023, 09:00

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, în prezent arhitect șef al Sectorului 3, a criticat, în emisiunea Gândul Exclusiv, inițiativa de schimbare a denumirii Bulevardului Primăverii și Străzii Herăstrău. Potrivit arhitectului, această schimbare ar presupune un coșmar administrativ, dar și un haos din punct de vedere al evidenței populației.

„Denumiri ciudate sau care nu fac cinste Capitalei României și aduc aminte de o perioadă tristă în istoria ei au fost și s-au schimbat. Să ne aducem aminte că am avut și Piața Stalin, sau Bulevardul Miciurin, și era normal ca aceste denumiri să dispară. Dar străzi ca Primăverii sau Herăstrău, care foarte vag aduc aminte despre o perioadă nefavorabilă orașului, a fi schimbate, în afara balamucului administrativ și de evidență a populației pe care îl presupune o asemenea schimbare, mi se pare ridicolă”, a declarat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Gândul Exclusiv”.

Arhitectul mai spune că schimbarea denumirii unei străzi este un coșmar administrativ.

„Avem suficiente străzi cu nume ciudate, chiar caraghioase. Avem Strada Zebrei, Strada Turnătorului, tot soiul de minuni din acestea. Avem, deci, suficiente străzi cu denumiri ciudate care ar merita să primească numele unor personalități ca Monica Lovinescu sau Virgil Ierunca (…) Este un coșmar administrativ schimbarea unei denumiri de stradă”, este de părere Ștefan Dumitrașcu.

Fostul arhitect șef al Capitalei mai spune că este inutilă inițiativa propusă de consilierii generali.

„Dacă tot se dorește și se insistă pe acest lucru, există o foarte variată gamă de străzi cu denumiri ciudate care pot primi nume civilizate (…) Mi se pare inutil ca denumirea Bulevardului Primăverii să fie schimbată. Nu mi se pare deloc o denumire care să împieteze asupra memoriei locului”, a mai declarat Ștefan Dumitrașcu în emisiunea Gândul Exclusiv.

Întreaga emisiune cu Ștefan Dumitrașcu poate fi vizionată AICI:

Inițiativa „Primăverii” a creat un val de nemulțumiri

Inițiativa de schimbare a denumirii Bulevardului Primăverii din „inima” Capitalei a revenit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care va avea loc pe 31 octombrie. În ciuda faptului că anul trecut această inițiativă a creat un val de nemulțumiri, aceiași consilieri se încăpățânează să introducă pe ordinea de zi acest proiect absurd.

Anul trecut au introdus pe ordinea de zi această inițiativă, dar, după un val de critici din partea multor persoane publice, inițiativa a fost retrasă.

Potrivit proiectului de hotărâre, denumirea Bulevardului Primăverii ar urma să fie schimbată în Bulevardul Monica Lovinescu.

De asemenea, și Strada Herăstrău ar putea fi redenumită Virgil Ierunca.

Propunerea de schimbare a numelor Bulevardului Primăverii și Străzii Herăstrău, artere consacrate din Capitală, a creat confuzie și revoltă în rândul multor bucureșteni.

Oamenii care locuiesc în cartierul Primăverii din Sectorul 1 s-au opus schimbării denumirilor actuale în Bulevardul Monica Lovinescu și Strada Virgil Ierunca, considerând că este ”inutil și o pierdere de timp”, din moment ce redenumirea va obliga toți oamenii care au adresele acolo să își schimbe buletinele.

 CITIȚI ȘI:

Inițiativa absurdă de schimbare a denumirii străzilor Primăverii și Herăstrău, susținută de USR, a revenit pe ordinea de zi la Primăria Capitalei

EXCLUSIV | Scandal în cel mai scump cartier din România! Majoritatea locuitorilor de pe străzile Primăverii și Herăstrău NU vor schimbarea fără nici un motiv a denumirilor. Consilierii USR și PNL insistă. Romanița Iovan: „Este o nebunie care nu-și are rostul”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern