EXCLUSIV VIDEO | Ștefan Dumitrașcu, arhitect: „În București nu există niciun șantier la care să se muncească activ pentru consolidarea clădirilor”

Publicat: 06/03/2023, 20:00

Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef al Sectorului 3, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în prezent, în Capitală, nu există niciun șantier la care să se lucreze intens pentru consolidarea unei clădiri cu risc seismic.

„4 martie 1977. Din păcate, trebuie să spun, suntem tot în aceeași perioadă a anului, dar ca măsuri de protecție antiseismică suntem cam tot pe acolo (în 1977 – n.r.). Faptul că se aruncă pisica dintr-o parte în alta, acum, după nenorocirea din Turcia, o nenorocire previzibilă și așteptată, chiar dacă s-a întâmplat la 80 de ani față de ultimul cutremur care a avut loc în zona respectivă (…) Nu prea au învățat nimic nici ei, nici noi. Observ că a trecut o lună și autoritățile își pasează hârtiile una alteia și responsabilitățile”, a precizat Ștefan Dumitașcu în cadrul emisiunii  „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Ștefan Dumitrașcu îl acuză pe Nicușor Dan că a desființat administrația care se ocupa de consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Oamenii au fost dați afară, muncitorii, fierarii, dulgherii, toate șantierele au fost oprite”

„Au fost șantiere acum doi ani și jumătate. Administrația pentru risc seismic din cadrul Municipalității avea 81 de șantiere de consolidare și de refacere a fațadelor în cazul clădirilor care nu prezentau risc seismic de clasa I. Această administrație a fost desființată de primarul general, și a fost anunțată această intenție încă din prima zi de mandat, astfel încât, la această oră, în București nu există niciun șantier la care să se muncească activ pentru consolidarea clădirilor. Oamenii au fost dați afară, muncitorii, fierarii, dulgherii, toate șantierele au fost oprite, sub pretextul unor procese, în esență nu se întâmplă nimic.

Am văzut în ultimele zile că se încearcă aruncarea pisicii, că vezi Doamne, nu primarul general, ci primarii de sectoare ar trebui să facă aceste lucruri”, a mai declarat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase