VIDEO EXCLUSIV | Moș Crăciun se antrenează la -12 grade Celsius pe faleza din Brăila. Cum îl ajută dieta cu 140 de ouă crude de prepeliță

Publicat: 19/12/2023, 08:30

Daniel Stanciu este o adevărată vedetă locală în Brăila, orașul în care trăiește. În fiecare iarnă, când afară este un ger de crapă pietrele și mai toată lumea caută un refugiu călduț, brăileanul aleargă pe faleză la bustul gol. Face asta de 10 ani, așa că locuitorii din zonă nu se mai miră atunci când îl văd trecând pe lângă ei în pas alergător și pe jumătate dezbrăcat. Ca record personal, în cea mai friguroasă zi în care a ieșit la alergat la bustul gol termometrele arătau -12 grade Celsius.

În urmă cu zece ani, Daniel Stanciu (44 de ani), care este angajat în armată, s-a apucat de sport ca să slăbească. Cu timpul, a început să participe și la maratoane, iar să alerge chiar și la temperaturi foarte scăzute i s-a părut o provocare. A început să se antreneze pe temperaturi suportabile, dar, în fiecare iarnă, și-a testat limitele organismului în zile din ce în ce mai geroase și din ce în ce mai sumar îmbrăcat.

”Am zis să învăț să alerg pe toate temperaturile. M-am gândit că, dacă prind un maraton când sunt temperaturi scăzute, ce fac, abandonez? Nu fac mulți ceea ce fac eu și mă simt și bine. În Brăila nu știu dacă mai este vreunul care aleargă ca nebunul la temperaturi așa scăzute, la bustul gol”, ne-a vorbit brăileanul despre pasiunea sa mai puțin obișnuită.

„Nu încercați dacă nu aveți un minimum de antrenament”

Alergatul la bustul gol nu este însă singura experiență încercată de Daniel Stanciu și care celor mai mulți dintre noi le-ar da frisoane.

”Am experimentat și băi în apă rece și în apă cu gheață, în Lacul Sărat și în Dunăre. Erau -5 grade afară și se simțeau undeva la -8 grade. Lacul Sărat avea o mică pojghiță de gheață. M-am bucurat de această experiență împreună cu un prieten. Cea mai joasă temperatură la care am ajuns a fost de -12 grade, dar se simțeau -14, eram pe faleză, în Brăila. Anul acesta, până acum, cea mai mică temperatură la care am alergat a fost de -7 grade, dar cam viscolea, bătea vântul”, ne-a povestit bărbatul.

Daniel Stanciu, care este și instructor de fitness, spune că alimentația echilibrată îl ajută să facă față acestor temperaturi scăzute. În același timp, el nu recomandă amatorilor să încerce astfel de experiențe fără o pregătire corespunzătoare.

”Trebuie să ai grijă să nu o dai în ceva rău. Dacă știi să îl asculți, organismul îți vorbește și trebuie ascultat. Dacă simt că o temperatură mă dezavantajează și nu o pot suporta, decât să dau în hipotermie, mai bine mă protejez. Când mă duc la băi, am o geacă foarte groasă la mine, trebuie să fiu precaut. Nu încercați dacă nu aveți un minimum de antrenament! Eu fac o cură cu ouă de prepeliță în fiecare an, le consum crude, pe stomacul gol. Mănânc 140 de ouă de prepeliță timp de o lună”, mai spune Daniel Stanciu.

De zece ani, Daniel Stanciu și-a făcut un obicei să alerge la bustul gol când temperaturile sunt foarte scăzute | Sursă foto: arhivă personală

Nu a mai răcit de zece ani

Brăileanul ne-a mai povestit că, de zece ani, nu mai știe ce înseamnă o răceală în adevăratul sens al cuvântului.

”Am mai avut așa, o mică tuse, sau m-a durut în gât că am băut rece, dar nu mai mult de atât. O răceală eu o văd cu frisoane și temperatură. De zece ani, nu am mai avut așa ceva”, a adăugat Daniel Stanciu.

Printre realizările sale sportive se numără și încercarea de a doborî recordul mondial la flotări.

”Recordul neomologat de Guinness Book era deținut de un camionagiu, care executase 92 de flotări într-un minut, dacă nu mă înșel. Eu am făcut 105 flotări într-un minut”, ne-a mai spus Daniel Stanciu.

Daniel Stanciu s-a transformat spectaculos după ce s-a apucat serios de sport | Sursă foto: arhivă personală

Brăileanul visează ca într-o zi să participe la un maraton în afara țării, moment pentru care se pregătește intens.

”Mi-aș dori să găsesc într-o zonă muntoasă o zăpadă mai mare ca să pot să mă arunc în zăpadă în totalitate. Aș vrea și să îmi dobor recordul de alergat la bustul gol și să particip la un maraton organizat în străinătate”, ne-a împărtășit bărbatul planurile sale.

Sezonul rece înseamnă pentru Daniel Stanciu o dublă bucurie: pe de o parte, faptul că poate să alerge la temperaturi scăzute și, pe de altă parte, că poate interpreta rolul lui Moș Crăciun.

”Iarna o fac pe Moș Crăciun, contracost”, ne-a mai spus bărbatul, care se pregătește deja pentru rolul pe care-l joacă în fiecare sezon rece și care îi face atât de fericiți pe micuții care abia își așteaptă cadourile de Sărbători.

CITEȘTE ȘI:

Povestea lui Mario din Buzău, românul care își face veacul cerșind lângă Paris, îmbrăcat în Moș Crăciun

Cât te costă să închiriezi un „MOȘ CRĂCIUN”, în decembrie 2023. Prețul crește odată cu vârsta și barba naturală

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Viața la bloc. Regulile pentru șefii asociațiilor de proprietari cel mai des încălcate
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 69 de ani de la moartea lui George Enescu, un geniu al muzicii