VIDEO | Postările BIZARE ale avocatei care l-a vizitat joi în arest pe șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai: „Dacă ai omorât un om…”

Publicat: 24/08/2023, 16:39

O tânără avocată din Baroul Constanța s-a prezentat joi la arestul IPJ unde a stat aproximativ o oră, timp în care a discutat cu Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai. Nu a răspuns la niciuna din întrebările jurnaliștilor. Însă presa locală a remarcat modul bizar în care aceasta se prezintă pe rețelele de socializare.

”Nu fac declarații! Vă dați seama că dacă voiam să dau declarații, ieșeam până acum cu un comunicat de presă”, au fost singurele cuvinte ale femeii.

Încă de zilele trecute existau informații că familia Pascu a renunțat la prima avocată care l-a reprezentat pe Vlad în primele zile. Surse Antena 3 CNN spuneau însă că apărarea urma să fie preluată de către un avocat cunoscut din București.

Surpriza a venit însă joi dimineață, când o tânără avocată din Baroul Constanța și-a făcut apariția la arestul IPJ, pentru a discuta cu Vlad Pascu.

Deși avocata are un cont de TikTok privat, în spațiul public au apărut filmulețe în care tânăra își face ”reclamă” într-un mod neobișnuit.

Cu Codul Penal în mână, într-o costumație sumară, fredonează cuvintele cunoscutei melodii ”Viața noastră” de la BUG Mafia feat Adriana.

”Tu dormi? Nu dormi!
Dacă ști frate sa furi, fura tu cum știi!
Dacă poți frate sa bei, atunci bea tu pentru toți!
Dacă ai omorât un om, scapă tu cum poți!”, sunt cuvintele fredonate de tânăra avocată.

”Ea este noua avocată a lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât 2 tineri! Familia Pascu a angajat o nouă avocată, care s-a prezentat astăzi la sediul IPJ Constanţa. A venit îmbrăcată sexy, dar nu a dat nicio declarație presei. Avocata este din Constanța și este foarte activa pe rețelele de socializare. Multe dintre postări sunt, totuși, neinspirate… să zicem”, spun jurnaliștii de la neptun.tv pe Facebook.

Familia lui Vlad Pascu l-ar vizita joi în arest

Părinții băiatului ar urma să meargă să își viziteze fiul care se află în arest preventiv la Constanța. Tânărul are dreptul la o vizită pe săptămână și, potrivit graficului IPJ Constanța, astăzi pot fi vizitate în arest persoanele al căror nume începe cu litera P.

Vlad Pascu este șoferul drogat care a provocat o adevărată tragedie în stațiunea 2 Mai. Opt tineri, două fete şi șase băieți, au fost victime sigure. Mergeau dinspre Vama Veche spre localitatea 2 Mai. Mai aveau doar câteva sute de metri până să intre în sat când au fost loviți din spate de maşina condusă de Vlad Pascu. Roberta şi Sebi au murit pe loc. Impactul a fost atât de puternic încât fata a fost aruncată la 15 metri distanță.

Cazanciuc: ”Autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare”

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului și unul dintre inițiatorii legii ”Anastasia”, a transmis un mesaj în care s-a arătat surprins de faptul că foarte mulți oameni îl întreabă dacă această lege mai este în vigoare. Senatorul social-democrat a ținut să precizeze, de la bun început, că ”autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată”.

Legea Anastasia – Legea 213/2023 – a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare 3 zile mai târziu, la 13 iulie 2023, a notat vicepreședintele Senatului României, acesta adăugând că viața – ”valoarea supremă a omului” – trebuie protejată.

”Am fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă Legea Anastasia este în vigoare. Un zvon, lansat din confuzie sau ticăloşie, privind intrarea în vigoare de anul viitor a creat din nou sentimentul că cei cu resurse, cei care ştiu să se descurce, scapă de pedeapsa cuvenită, închisoarea, chiar şi în situaţia în care omoară oameni folosind un autoturism pe post de armă”, a declarat Cazanciuc.

”O consecinţă a teribilismului pe care îl potenţează consumul de substanţe interzise”

Vicepreședintele Senatului consideră că toți ”criminalii de pe șosele” trebuie să fie pedepsiți cu închisoare, aceasta fiind – în ultimă instanță – o formă de prevenție”.

„În dezbaterile din aceste zile un deputat mi-a spus că nu crede că închisoarea este răspunsul potrivit pentru indivizii care se urcă la volan băuţi, drogaţi sau fără permis şi ucid oameni nevinovaţi, ci că trebuie să lucrăm la prevenţie. Asta am şi făcut prin această modificare a Codului Penal, am introdus în lege o pedeapsă adecvată pentru criminalii de pe şosele: închisoarea. Aceasta este o formă de prevenție – oamenii trebuie să ştie care sunt consecinţele faptelor lor, trebuie să cunoască legea, dar legea poate să rămână doar o bucată de hârtie dacă nu este şi aplicată în litera şi spiritul ei, dacă cetăţenii obişnuiţi nu îi vor vedea trimişi în spatele gratiilor, de către instanţele de judecată, pe cei vinovaţi de asemenea atrocităţi ca în cazul de la 2 Mai.

Adoptarea, intrarea în vigoare și promovarea acestei legi, astfel încât să contribuie la prevenție, constituie doar o serie de pași făcuți în direcţia corectă. Mai pot făcuţi şi alţii, mai trebuie adoptate şi alte măsuri: interzicerea dreptului de a mai conduce pentru o perioadă mare de timp a celor care comit accidente mortale, indiferent de cauză sau anularea permisului de conducere celor care sunt prinși drogați la volan, indiferent dacă au comis sau nu un accident rutier”, mai scrie Robert Cazanciuc.

Sursa FOTO: Captură video

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?