VIDEO | Primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România, la Spitalul Clinic Sanador. Doris Andronescu: “A fost o investiție de peste 6 milioane de euro pentru a construi această infrastructură, la fel ca în centrele internaționale de mare prestigiu”

Publicat: 01/11/2022, 18:14
Actualizat: 01/11/2022, 18:31

Spitalul Clinic Sanador a inaugurat, marți, 1 noiembrie, primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România. În același timp, a fost deschisă și prima secție digitalizată de Terapie Intensivă pentru chirurgia cardiovasculară, în care fiecare pat are o autonomie completă. Noile spații au fost construite, amenajate, echipate și date în folosință în doar 8 luni, pe baza unei investiții totale de peste 6 milioane de euro.

“Am stabilit noi repere ale conceptului și ale dotării unui bloc operator în România. Pe lângă blocul operator, există și o secție de Terapie Intensivă, unde pacientul se poate recupera rapid, la fel, complet digitalizată. A fost o investiție de peste 6 milioane de euro pentru a construi această infrastructură la fel ca în centrele internaționale de mare prestigiu. Continuăm investițiile în tehnologie și în resursele umane, pentru a beneficia pacienții români de servicii medicale de o altă calitate, la ei acasă”, spune Doris Andronescu, directorul general al Spitalului Clinic Sanador.

Directorul general al spitalului privat menționează că scopul principal al acestui proiect a fost ca, prin serviciile oferite, pacienții să poată alege să rămână în țară, unde pot să beneficieze de o calitate ca aceea din spitalele internaționale.

Noul bloc operator, cu două săli de operație ultramoderne, și noua secție de Terapie Intensivă, cu 8 paturi, se adaugă celor deja existente la Spitalul Clinic Sanador. Astfel, spitalul dispune în total de 12 săli de operație, în timp ce numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 49. Blocul operator complet digitalizat dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional.

“Această tehnologie de ultimă generație ne permite efectuarea unor intervenții de mare anvergură și, în special, intervenții minim invazive, folosind aceste instrumente speciale chirurgicale care ne permit să le facem nu numai cum se făceau până acum, cu incizii mici și cu direct view – adică uitându-ne la structurile cardiace direct în plagă -, ci total endoscopic, care ne permite, de fapt, să vedem structurile în ecran și să putem rezolva aceste probleme. Practic, din momentul ăsta, noi putem efectua toată paleta intervențiilor chirurgicale minim invazive care se fac în lume”, spune Stanislav Rurac, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Sanador.

”Cu noua tehnologie se poate interveni precis, pentru ca recuperarea pacientului să fie rapidă”

Medicul Mihaela Crăciun, șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Sanador, a explicat că, prin intermediul tehnologiei de ultimă generație, specialiștii pot sesiza lucrurile mult mai devreme, iar pacienții se pot recupera mult mai rapid.

“Ne va face nouă, ca profesioniști, viața mai ușoară (…) Tehnologia asta ne oferă posibilitatea de a interveni la momentul precis, exact, pentru ca recuperarea să fie cât mai rapidă, pentru ca pacientului să îi fie bine cât mai repede”, a spus Mihaela Crăciun.

Noul bloc operator dispune de mult mai multe facilități. Sălile de operație sunt dotate inclusiv cu o consolă de control aflată în apropierea mesei de operație, dar și de un sistem central fix, cu un monitor de mari dimensiuni.

“Plecând de la condițiile de sepsie și antisepsie, circuite care îmi creează un mediu prietenos pentru o intervenție chirurgicală de asemenea anvergură, posibilitățile de monitorizare extensivă și invazivă a pacientului, în așa fel încât să îl ai tot timpul sub ochi și să poți să judeci situația exact și precis, trecând prin tehnologia chirurgicală care îți oferă facilitatea unei intervenții minimal invazive, deci cu impact agresiv asupra organismului uman limitat la maxim, astea sunt facilitățile pe care le oferă noul bloc operator”, explică medicul Mihaela Crăciun.

Medicul Stanislav Rurac spune că, de la începutul anului și până acum, la Spitalul Clinic Sanador s-au realizat peste 300 de intervenții chirurgicale pe cord, ceea ce înseamnă aproape cu 40-50% mai mult decât anul trecut. Specialiștii speră ca, până la sfârșitul acestui an, numărul să depășească 400 de intervenții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata