VIDEO Tánczos Barna: Nu s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc în locul imnului național al României. Jucătorii au ascultat și au plecat. Am fost acolo ca să susțin echipa națională a României

Publicat: 10/05/2022, 22:59
Actualizat: 10/05/2022, 23:28

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vorbit, marți, la B1 TV, despre scandalul izbucnit în urma intonării imnului Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial de hochei masculin din Slovenia. Deși a fost acuzat că a stat în galeria Ungariei, oficialul susține că a fost prezent acolo pentru a susține echipa națională a României. 

Tánczos Barna se află în mijlocul unui scandal de proporții în urma acuzațiilor că a asistat la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc de către hocheiştii echipei naţionale a României. Întrebat dacă știa ce urma să se întâmple, ministrul Mediului a afirmat că regula de la toate campionatele mondiale de hochei este ca imnul să se intoneze numai pentru echipa câștigătoare.

„Nu pot să spun că știam, dar adevărul este că sunt extrem, extrem de consternat pentru că, după ce ministrul Sportului a spus foarte clar și răspicat că la toate campionatele mondiale de hochei imnul se intonează numai pentru echipa câștigătoare, după ce inclusiv domnul Kelemen Hunor a spus că imnul se intonează numai pentru echipa câștigătoare, văd că se prezintă situația în continuare în mod incorect. Nu s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc în locul imnului național al României. Pentru că echipa națională a României, pe care am susținut-o și m-am dus acolo ca să o susțin, ca să fiu alături de băieții care au jucat în această echipă, nu a câștigat acest meci, s-a intonat imnul Ungariei”, a declarat Tánczos Barna.

Mai mult, Tánczos Barna e explicat unde se afla în momentul în care hocheiștii celor două naționale s-au aliniat și au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc.

„Jucătorii au stat pe gheață în timp ce în tribună un grup, în partea dreaptă față de unde stăteam eu, a început să cânte imnul Ținutului Secuiesc și jucătorii au rămas pe gheață, asta s-a întâmplat. S-a întâmplat după ceremonia oficială de închidere a meciului, după intonarea imnului echipei câștigătoare și după ce, conform protocolului de finalizare a meciului de hochei, și-au dat mâna jucătorii”, a declarat Tánczos Barna.

De asemenea, ministrul Mediului susține că a mai verificat încă o dată regulamentul legat de intonarea imnului la Campionatul Mondial de hochei.

„Am mai verificat o dată regulamentul Federației Internaționale de Hochei, scrie foarte clar, negru pe alb, că se intonează imnul, se strâng mâinile și echipele părăsesc gheața. În timp ce ieșeau de pe gheață s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Tánczos Barna.

Întrebat dacă nu era normal ca jucătorii echipei noastre naționale să intoneze imnul național de stat,  Tánczos Barna a afirmat că aceștia s-au oprit, au ascultat și au plecat.

„Să repet și să închei discuția pe povestea aceasta, cu faza aceea despre imn. Publicul a început să intoneze imnul Ținutului Secuiesc, la care jucătorii s-au oprit, trei dintre ei nu s-au oprit, au părăsit gheața, ceilalți s-au oprit, au ascultat și au plecat”, a declarat Tánczos Barna.

În urma incidentului, Deputatul PNL Adrian Cozma i-a cerut demisia lui Tánczos Barna. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat și el că episoadele de la meciul de hochei vor fi discutate în coaliție.