Vrăjitoare din Giurgiu, reținută pentru că folosea mercur pentru a-și înșela clienții

Vrăjitoare din Giurgiu, reținută pentru că folosea mercur pentru a-și înșela clienții
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31/08/2022, 15:46

O femeie din județul Giurgiu a fost reținută de către polițiști, fiind acuzată de înșelăciune, după ce ar fi primit sume de bani promițându-le unor persoane că îi scapă de farmece și de boli.

Așa-zisa vrăjitoare are 56 de ani și locuiește în localitatea Roata de Jos.

Sosiți la domiciliul femeii, polițiștii au descoperit că aceasta folosea mercur, o substanță extrem de periculoasă, sub pretexul că își trata clienții, informează stiripesurse.

„La data de 31 august a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu- Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unei femei, de 56 ani, din localitatea Roata de Jos, județul Giurgiu.

Din primele cercetări a reieșit faptul că femeia în cauză ar fi înșelat mai multe persoane, prin folosirea unei substanțe (mercur), înlesnind practicarea vrăjitoriei și, totodată, ar fi perceput sume de bani pentru dezlegarea de farmece și vindecarea de boli.

În urma activităţilor desfășurate, de la domiciliul acesteia, au fost ridicate 14 termometre cu mercur, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune și nerespectarea regimului materialelor nucleare sau a altor materii radioactive”, arată IPJ Giurgiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase