Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul

Redactor:
Gilda Popa
Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul

Sorin Grindeanu, prim vicepreşedintele PSD, a postat, marți seară, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu două procese verbale dintr-o secție de votare, cel inițial și cel cu cifrele după renumărarea votului. Liderul PSD a afirmat că această imagine este dovada clară a modului în care au fost furate voturi de la candidatul PSD, Dan Tudorache. Documentele au fost completate în secția 156 de votare din Sectorul 1 al Capitalei. Grindeanu afirmă că sute de voturi au fost mutate de la un partid la altul.

Sorin Grindeanu a publicat o fotografie cu două procese verbale dintr-o secție de votare, cel inițial și cel cu cifrele după renumărarea votului

„Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a ”obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11.

După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar…. 2 voturi. Iar Dan Tudorache… 266”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. ❗ În…

Publicată de Sorin Grindeanu pe Marţi, 29 septembrie 2020

Cu toate acestea, numeroși internauți au comentat calitatea proastă a imaginii și au precizat că nu se înțelege clar dacă cele două procese verbale au legătură unul cu celălalt, lăsând să se înțeleagă că așteaptă mai multe documente și lămuriri cu privire la situația semnalată de Grindeanu.

Grindeanu: În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general

La aceeaşi secţie de votare din Bucureşti, din Sectorul 1, cu aceleaşi semnături ale membrilor din secţia de votare se văd discrepanţe extraordinare. La prima numărătoare, candidatul nostru, domnul Dan Tudorache, a luat 11 voturi, iar Partidul România Mare a avut 100 şi ceva de voturi, iar la a doua, când s-a renumărat, Dan Tudorache a avut 266 de voturi de la 11. În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general. E vorba de secţia 156. Sunt convins că aceste lucruri s-au întâmplat şi încep să vină din ce în ce mai multe dovezi”, a declarat Sorin Grindeanu marți seara la România TV.

Întrebat la România TV dacă acesta ar fi un motiv de contestat alegerile la nivelul întregii Capitale, Sorin Grindeanu a declarat că esrte un motiv de renumărare a voturilor în primul rând.

„Este un motiv de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 1 şi nu numai”, a mai declarat Grindeanu.

BEC a amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor de fraudă electorală, inclusiv situația de la Sectorul 1

Membrii Biroului Electoral Central au amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor incluse pe ordinea de zi a ședinței programate marți, de la ora 15:00. Este vorba de zece sesizări de fraudă electorală ce vizează atât situația de la Sectorul 1, cât și din Mangalia, Constanța, Caraș Severin și Vrancea, dar și o serie de contestații și informări cu privire la procesul electoral.

Între timp, poliția continuă ancheta pentru falsificarea de documente electorale la Sectorul 1, după ce USR a sesizat că un individ ar fi plecat cu un teanc de procese verbale.

Situația s-ar clarifica foare ușor, pentru că întreg procesul electoral a fost filmat, însă candidata USR PLUS nu a cerut aceste imagini, care se afă la Serviciul de Telecomunicații Speciale. Imaginile ar putea fi cerute și de poliție, pentru a se vedea dacă au fost neclartități.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, primarul în funcţie, a anunţat marţi că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică. Tudorache i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector.

La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Clotilde Armand: Matematica a fost mereu clară. Nu este necesară renumărarea voturilor!  Matematica va învinge, cifrele sunt publicate.

Clotilde Armand a vorbit despre procesul de numărare a voturilor și despre ancheta demarată de poliție, după ce a petrecut o zi întreagă la Biroul Electoral al Sectorului 1: „Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați, nu ne lăsăm intimidați, aceste gesturi de intimidare vin de la oameni disperați Victoria este foarte clară, este matematică și nu ne lăsăm intimidați. I-am prins cu mâna în sac, este o anchetă în curs.

Va trebui să înțeleg care era procesul la care se gândea primarul care a pierdut alegerile de la PSD. Trebuie o anchetă foarte clară, de ce angajați ai primăriei erau acolo și se ocupau de alegeri. Vom cere să înțelegem ce se întâmplă. Matematica a fost mereu clară. Din câte știu sunt încă 9 secții neînchise, la 3-4 acum se verifică neconcordanțele, un vot aici, un vot acolo. Oamenii sunt extrem de obosiți. Nu este necesară renumărarea voturilor!

Am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit într-un mod inexplicabil. Suntem acolo, vedem ce se întâmplă. Matematica va învinge, cifrele sunt publicate. Cine știe să contabilizeze poate să vadă foarte clar cine este primarul actual. Este victoria noastră și nu ne vom lăsa intimidați!”, a declarat Clotilde Armand.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Cine a făcut, de fapt, pozele compromițătoare cu Marcel Ciolacu. Dezvăluirea e ULUITOARE
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Veste teribilă de la ANAF pentru milioane de români: vizează direct popririle și executările silite
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
Inchide