Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul

Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul
Publicat: 29/09/2020, 23:20
Actualizat: 29/09/2020, 23:27

Sorin Grindeanu, prim vicepreşedintele PSD, a postat, marți seară, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu două procese verbale dintr-o secție de votare, cel inițial și cel cu cifrele după renumărarea votului. Liderul PSD a afirmat că această imagine este dovada clară a modului în care au fost furate voturi de la candidatul PSD, Dan Tudorache. Documentele au fost completate în secția 156 de votare din Sectorul 1 al Capitalei. Grindeanu afirmă că sute de voturi au fost mutate de la un partid la altul.

Sorin Grindeanu a publicat o fotografie cu două procese verbale dintr-o secție de votare, cel inițial și cel cu cifrele după renumărarea votului

„Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a ”obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11.

După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar…. 2 voturi. Iar Dan Tudorache… 266”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. ❗ În…

Publicată de Sorin Grindeanu pe Marţi, 29 septembrie 2020

Cu toate acestea, numeroși internauți au comentat calitatea proastă a imaginii și au precizat că nu se înțelege clar dacă cele două procese verbale au legătură unul cu celălalt, lăsând să se înțeleagă că așteaptă mai multe documente și lămuriri cu privire la situația semnalată de Grindeanu.

Grindeanu: În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general

La aceeaşi secţie de votare din Bucureşti, din Sectorul 1, cu aceleaşi semnături ale membrilor din secţia de votare se văd discrepanţe extraordinare. La prima numărătoare, candidatul nostru, domnul Dan Tudorache, a luat 11 voturi, iar Partidul România Mare a avut 100 şi ceva de voturi, iar la a doua, când s-a renumărat, Dan Tudorache a avut 266 de voturi de la 11. În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general. E vorba de secţia 156. Sunt convins că aceste lucruri s-au întâmplat şi încep să vină din ce în ce mai multe dovezi”, a declarat Sorin Grindeanu marți seara la România TV.

Întrebat la România TV dacă acesta ar fi un motiv de contestat alegerile la nivelul întregii Capitale, Sorin Grindeanu a declarat că esrte un motiv de renumărare a voturilor în primul rând.

„Este un motiv de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 1 şi nu numai”, a mai declarat Grindeanu.

BEC a amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor de fraudă electorală, inclusiv situația de la Sectorul 1

Membrii Biroului Electoral Central au amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor incluse pe ordinea de zi a ședinței programate marți, de la ora 15:00. Este vorba de zece sesizări de fraudă electorală ce vizează atât situația de la Sectorul 1, cât și din Mangalia, Constanța, Caraș Severin și Vrancea, dar și o serie de contestații și informări cu privire la procesul electoral.

Între timp, poliția continuă ancheta pentru falsificarea de documente electorale la Sectorul 1, după ce USR a sesizat că un individ ar fi plecat cu un teanc de procese verbale.

Situația s-ar clarifica foare ușor, pentru că întreg procesul electoral a fost filmat, însă candidata USR PLUS nu a cerut aceste imagini, care se afă la Serviciul de Telecomunicații Speciale. Imaginile ar putea fi cerute și de poliție, pentru a se vedea dacă au fost neclartități.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, primarul în funcţie, a anunţat marţi că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică. Tudorache i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector.

La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Clotilde Armand: Matematica a fost mereu clară. Nu este necesară renumărarea voturilor!  Matematica va învinge, cifrele sunt publicate.

Clotilde Armand a vorbit despre procesul de numărare a voturilor și despre ancheta demarată de poliție, după ce a petrecut o zi întreagă la Biroul Electoral al Sectorului 1: „Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați, nu ne lăsăm intimidați, aceste gesturi de intimidare vin de la oameni disperați Victoria este foarte clară, este matematică și nu ne lăsăm intimidați. I-am prins cu mâna în sac, este o anchetă în curs.

Va trebui să înțeleg care era procesul la care se gândea primarul care a pierdut alegerile de la PSD. Trebuie o anchetă foarte clară, de ce angajați ai primăriei erau acolo și se ocupau de alegeri. Vom cere să înțelegem ce se întâmplă. Matematica a fost mereu clară. Din câte știu sunt încă 9 secții neînchise, la 3-4 acum se verifică neconcordanțele, un vot aici, un vot acolo. Oamenii sunt extrem de obosiți. Nu este necesară renumărarea voturilor!

Am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit într-un mod inexplicabil. Suntem acolo, vedem ce se întâmplă. Matematica va învinge, cifrele sunt publicate. Cine știe să contabilizeze poate să vadă foarte clar cine este primarul actual. Este victoria noastră și nu ne vom lăsa intimidați!”, a declarat Clotilde Armand.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic