Traian Băsescu despre scandalul în care este implicat Nicușor Dan: Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut trei ani de închisoare/ Denunț penal împotriva candidatului PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei

Traian Băsescu despre scandalul în care este implicat Nicușor Dan: Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut trei ani de închisoare/ Denunț penal împotriva candidatului PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei
Foto: - Nicusor Dan, Facebook
Publicat: 15/09/2020, 19:33
Actualizat: 15/09/2020, 19:53

Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei din partea PMP, a afirmat marţi că nepotul său a făcut trei ani de închisoare pentru o înregistrare de tipul celei care circulă în spaţiul public în cazul lui Nicuşor Dan, susţinut de alianţa USR PLUS şi PNL pentru Primăria Bucureşti. Tot marți, mai mulți parlamentari PSD au formulat un denunț împotriva candidatului PNL USR-PLUS după mediatizarea înregistrării în care acesta le solicită funcționarilor de la Primăria Sectorului 4 să înceteze demersurile de demolare a clădirii ridicate ilegal de către un controversat om de afaceri.

„Eu vă spun un lucru simplu: pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut trei ani de închisoare, pentru promisiune de trafic de influenţă. Aici discutăm de un trafic de influenţă direct. Deci, asta e părerea mea” a susţinut Băsescu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist la conferința de presă în care și-a prezentat programul pentru București.

Despre faptul că i-a atribuit lui Nicuşor Dan numele de „Nicușor ban”, Băsescu a explicat că „circulă faptul că de multe ori utilizează procesele, se spune, ca să mai facă un ban pentru fundaţie”. 

Traian Băsescu:  Nicușor Dan a fost „împins să piardă” alegerile de către liderii PNL și USR-PLUS

Traian Băsescu, despre imaginea României în Uniunea Europeană: Problema corupției nu mai este una în dezbatere!
Sursă FOTO: GÂNDUL

„M-a impresionat Nicușor Ban, mărește și salariile în București, cred că mâine ne anunță că mărește și pensiile și vom avea un mare primar general (…) Nicușor Ban va merge până la capăt, până pierde. L-au împins să piardă șefii lui politici. Au mizat că PMP nu pune candidat? S-au purtat și urat, ne-au anunțat cu 7 zile înainte de depunerea listelor”, a declarat Traian Băsescu. „Indiferent cum va fi (votul) să știți că eu sunt cel mai bun primar”, a adăugat el.

Nouă parlamentari PSD au formulat un denunț împotriva lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei după ce luni, în spațiul public, a apărut o înregistrare audio candidatul PNL-USR-PLUS intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un controversat afacerist

Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole au formulat un denunţ împotriva lui Nicuşor Dan, prin casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Parlamentarii PSD îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. Aceştia invocă înregistrarea audio apărută luni, în care Nicuşor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un controversat afacerist care a ridicat o construcţie într-un parc, dar susţin că există şi alte dovezi ale faptelor reclamate, potrivit ziuanews.ro.

Nicuşor Dan  a anunţat anterior că îi va intenta proces pentru calomnie Gabrielei Firea, după ce primarul general l-a acuzat că ar fi făcut trafic de influență

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase, primarului PSD în funcţie, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetăţeni în diferite chestiuni. Este o afirmaţie mincinoasă, pentru care va trebui să răspundă. Eu înţeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să îşi dedice 15 ani din viaţă ca să apere nişte principii şi să apere nişte oameni împotriva abuzurilor autorităţilor – pentru principii. Şi nu poate să înţeleagă – că nu e în sistemul ei de valori – că cineva poate să doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauză, în cazul acesta pentru pre-campania unui candidat la Primăria Capitalei. Dar când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti, pentru că eu am obligaţia să apăr reputaţia – şi a mea, şi a colegilor din Salvaţi Bucureştiul, care au făcut muncă voluntară 15 ani – şi mai am obligaţia să apăr spaţiul public de dejecţii revărsate de un contracandidat politic”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Precizările vin după ce primarul general l-a acuzat pe Nicuşor Dan că ar fi făcut trafic de influenţă şi că ar fi pus „presiune pe funcţionari din primărie pentru prietenul lui ‘interlopul Mitrache’, zis „Câine””.

„Candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influență și șantaj la o primărie de sector, în favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicării sale în activități cu droguri, trafic de persoane etc, și care a construit ilegal clădiri (restaurant și casăîn Parcul Tineretului, pe domeniul public”, a scris luni, Gabriela Firea, pe Facebook.

Nicușor Dan ar fi intervenit să protejeze interesele de afaceri ale lui Mihai Mitrache, atunci când Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în „Orășelul Copiilor”, unde și-a făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public, scrie cetateanul.net.

Nicușor Dan și asociația pe care o conduce, „Salvați Bucureștiul”, au intervenit în procesul în care Mitrache a dat în judecată Primăria Sectorului 4, demers care contrastează puternic cu scopul declarat al asociației, acela de a proteja spațiile verzi și integritatea arhitecturală a Bucureștiului.

Nicușor Dan susține că restaurantul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București

În acțiunea de intervenție, Nicușor Dan a invocat că imobilul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități… abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București.

Presa a dezvăluit că în același parc deține un restaurant și prietenul său Dan Trifu, președintele ONG-ului EcoCivica „partener” în mai multe procese, cu „Salvați Bucureștiul”, conform cetateanul.net.

„Considerăm că Dispoziţia nr. 3339/02.12.2018 emisă de Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti este ilegală şi aduce atingere calităţii locuirii reclamantei. (…) Se generează un prejudiciu familiei Mitrache, care are locuința în respectivul imobil (desființarea printr-o dispoziție ilegală a locuinței unei familii cu copii mici este motivul principal pentru care subscrisa a intervenit în prezența cauză)”, se arată în cererea de intervenție accesorie a Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Femeia cu cele mai mari buze din lume a trebuit să-și injecteze și...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii! Cele 18 județe în care...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
3 zodii care vor avea parte de mari surprize după Paște. Nimic nu va mai...
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Mesajul transmis de Florin Piersic după ce a fost transferat la Spitalul ”Matei Balș” din...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Accesele de furie fac mult rău inimii, arată un studiu