Nicușor Dan, acuzat de „pactul” cu mafia imobiliară/ Dosarul în care a intervenit pentru un restaurant construit ilegal în Orășelul Copiilor

Nicușor Dan, acuzat de „pactul” cu mafia imobiliară/ Dosarul în care a intervenit pentru un restaurant construit ilegal în Orășelul Copiilor
Sursa FOTO: https://psnews.ro
Publicat: 09/09/2020, 21:58

Modul în care candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, își folosește influența de activist, consolidată cu experiența în poziția de consilier general, este din ce în ce mai contestat în spațiul public, unde apar documente și informații surprinzătoare despre intervenții în cauze controversate. Astfel, Nicușor Dan ar fi intervenit să protejeze interesele de afaceri ale lui Mihai Mitrache, atunci când Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în „Orășelul Copiilor”, unde și-a făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public, scrie cetateanul.net.

Nicușor Dan și asociația pe care o conduce, „Salvați Bucureștiul”, au intervenit în procesul în care Mitrache a dat în judecată Primăria Sectorului 4, demers care contrastează puternic cu scopul declarat al asociației, acela de a proteja spațiile verzi și integritatea arhitecturală a Bucureștiului.

Nicușor Dan susține că restaurantul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București

În acțiunea de intervenție, Nicușor Dan a invocat că imobilul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități… abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București.

Presa a dezvăluit că în același parc deține un restaurant și prietenul său Dan Trifu, președintele ONG-ului EcoCivica „partener” în mai multe procese, cu „Salvați Bucureștiul”, conform cetateanul.net.

„Considerăm că Dispoziţia nr. 3339/02.12.2018 emisă de Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti este ilegală şi aduce atingere calităţii locuirii reclamantei. (…) Se generează un prejudiciu familiei Mitrache, care are locuința în respectivul imobil (desființarea printr-o dispoziție ilegală a locuinței unei familii cu copii mici este motivul principal pentru care subscrisa a intervenit în prezența cauză)”, se arată în cererea de intervenție accesorie a Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Se zvonește chiar și că „apărătorul spațiilor verzi” a avut chiar și intervenții personale la Primăria Sectorului 4, pentru a opri demolarea.

Asociația condusă de Nicușor Dan are de plătit 150.000 de lei daune în instanță într-un singur proces

Procesele pe care Asociația condusă de Nicușor Dan le inițiază pentru a salva Bucureștiul sunt extrem de costisitoare, ceea ce implică și o sursă de fonduri pentru a-și susține cauzele în instanță, la care se adaugă sumele necesare în campania electorală.

Astfel, scrie cetateanul.net,, Nicușor Dan mai are de plătit despăgubiri și cheltuieli de judecată de ordinul sutelor de mii de lei în mai multe procese pierdute cu dezvoltatori imobiliari sau instituții publice, cărora a vrut să le blocheze proiectele.

Instanța dispune plata unor cheltuielie de judecată – record în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City

Recent, deputatul și asociațiile „civice” pe care acesta le controlează au fost obligați de judecători la plata unor cheltuielie de judecată – record în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City, la care se va adăuga și plata de daune substanțiale.

Iată soluția pronunțată de instanță recent, pe 25 august 2020:
„Respinge cererea modificată formulată de reclamanta Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și cererea formulată de reclamanta Asociația Salvați Bucureștiul ca neîntemeiate. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația Lexcivica în sprijinul pârâtei One Mircea Eliade Properties SRL. Obligă reclamantele la plata către pârâta One Mircea Eliade Properties SRL a sumei de 55.121,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată și la plata către pârâta Auchan România SA a sumei de 100.658,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea pârâtei Agenția pentru Protecția Mediului București de obligare a reclamantelor la plata cheltuielilor de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucure?ti, Sec?ia a II-a de contencios administrativ și fiscal. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței azi, 25.08.2020.Document: Hotarâre 3696/2020 25.08.2020”, se arată pe portalul just.ro.

Astfel, asociațiile folosite de Nicușor Dan în instanță pentru a bloca One Floreasca City – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată. Daunele abia urmează.

Cozmin Gușă l-a somat pe Rareș Bogdan să spună dacă PNL-ul îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, în cazul în care se va dovedi că acesta din urmă este implicat în Mafia imobiliară din Capitală

De-a lungul timpului, au circulat mai multe zvonuri despre „activitățile” lui Nicușor Dan. Recent, analistul politic Cozmin Gușă a aruncat o adevărată bombă în spațiul public.

Gușă l-a somat pe Rareș Bogdan să spună dacă PNL-ul îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, în cazul în care se va dovedi că acesta din urmă este implicat în Mafia imobiliară din Capitală.

„Documentându-mă despre faptele și CV-ul lui Nicușor Dan, așa cum face orice analist serios, pe 5 August i-am adresat public lui Rareș Bogdan întrebarea: „DACĂ SE VA DOVEDI CĂ NICUȘOR DAN, alias “PLICUȘOR BAN”, ESTE IMPLICAT ÎN ȘMECHERIILE MAFIEI IMOBILIARE DIN BUCUREȘTI, CU BENEFICII MATERIALE PENTRU SINE SAU APROPIAȚII SĂI, VEI SOLICITA PNL-ului SĂ SCHIMBE CANDIDATUL ȘI SĂ SUSȚINĂ PE ALTCINEVA?”

B. Rareș nu răspunde nimic (nici până azi), dar pe 6 August îmi răspunde indirect Nicușor Dan printr-un comunicat public în care ne zice că nu va răspunde niciunei întrebări despre trecutul sau CV-ul său, dar că îi va acționa în instanță pe cei ca mine care-ar dori să-l chestioneze despre umbrele din trecutul său”, a scris Gușă pe pagina sa de Facebook.

1. RAREȘ BOGDAN și NICUȘOR DAN, AȘTEPT ÎNCĂ RĂSPUNSURILE! (stiripesurse, 5 și 6 August 2020)2. DESPRE HOMO sau BI…

Publicată de Cozmin Gusa pe Sâmbătă, 29 august 2020

Cozmin Gușă a vorbit despre strategia lui Nicușor Dan și a ONG-urilor pe care le controlează de a bloca în instanță marile proiecte imobiliare ale Capitalei, până când dezvoltatorii acceptă să „cotizeze”

„Așadar, informațiile care circulă, din surse de încredere (!), sunt cam așa: există câțiva oameni de afaceri care-n ultimii ani, dorind să dezvolte proiecte imobiliare, s-au lovit de reclamațiile formale ale lui Nicușor Dan, care le-ar fi condiționat „PACEA”, de oferirea unor sume de bani ca sponsorizări (subiectul are mare notorietate în lumea de afaceri bucureșteană!); în plus, se pare că este chiar o înregistrare ambientală a unei discuții incriminatoare dintre „Plicușor” și tatăl unui consilier general al USR (impus pe listă chiar de către Nicușor Dan!), care tată are interese imobiliare comune cu celebrul “BENEFICIAR” Costanda”, a mai scris Cozmin Gușă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican