Mihai Tudose, revoltat de cum decurg negocierile pentru formarea guvernului: “’Luzării’ alegerilor trag de hălcile puterii!”

Mihai Tudose, revoltat de cum decurg negocierile pentru formarea guvernului: “’Luzării’ alegerilor trag de hălcile puterii!”
Mihai Tudose, revoltat de cum decurg negocierile pentru formarea guvernului: “’Luzării’ alegerilor trag de hălcile puterii!”
Publicat: 13/12/2020, 13:50

La Vila Lac au avut loc, duminică, noi negocieri pentru formarea unei majorități care să asigure trecerea Guvernului la votul Parlamentului. Nici de această dată formațiunile prezente nu au ajuns la un acord. Modul în care decurg tratativele a fost taxat imediat de Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, partidul care a câștigat alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Mihai Tudose cataloghează tratativele drept “Jocurile Foamei de Putere la Vila Lac”. Duminică dimineață, de la 10.00, reprezentanţii celor trei formaţiuni – PNL, USR PLUS şi UDMR – au reluat negocierilor în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare şi a coaliţiei de guvernare.

Discuțiile de sâmbătă au fost extrem de tensionate, fiecare parte dorind să câștige cât mai mult de pe urma tratativelor purtate în spatele ușilor închise. Situația nu s-a schimbat nici duminică, iar discuțiile au fost sistate după doar două ore. Nu s-a ajuns la niciun acord.

Jocurile Foamei de Putere la Vila Lac. Sinistru spectacolul de la Vila Lac, în care luzării’ alegerilor din 6 decembrie trag de hălcile puterii, care pentru ei şi atârnătorii lor înseamnă bani şi privilegii. În timp ce la Vila Lac se desfăşoară încăierarea pe ciolan, în Capitală cresc munţii de gunoaie, dindărătul cărora rânjesc şobolani graşi. Aceștia au terminat negocierile…”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Mihai Tudose, revoltat. Ce comunicat au emis cele trei formațiuni

Discuţiile între reprezentanţii celor trei formaţiuni se poartă pe trei paliere: program de guvernare, structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare.

Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR au avut prima rundă de discuţii pentru constituirea noii majorităţi parlamentare. A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare şi cel privitor la funcţionarea majorităţii parlamentare. La negocierile politice, fiecare formaţiune şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei.

În ceea ce priveşte programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia şi modul în care se armonizează programele celor trei formaţiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole”, s-a precizat într-un comunicat de presă comun al preşedinţilor PNL, USR PLUS şi UDMR, transmis sâmbătă seară, după discuțiile de la Vila Lac.