Imagini exclusive de la întâlnirea secretă dintre liderii PSD & AUR! În timp ce dreapta își negociază funcțiile în Guvern, stânga nu ”doarme”! Ciolacu și Simion, puși la aceeași masă de ”băiatul deștept” din politică! (GALERIE FOTO)

Imagini exclusive de la întâlnirea secretă dintre liderii PSD & AUR! În timp ce dreapta își negociază funcțiile în Guvern, stânga nu ”doarme”! Ciolacu și Simion, puși la aceeași masă de ”băiatul deștept” din politică! (GALERIE FOTO)
Vasile Dîncu a ”intermediat” întâlnirea dintre liderii PSD & AUR. respectiv Marcel Ciolacu și George Simion
Publicat: 13/12/2020, 07:00

Zilele acestea, se fac jocurile pentru viitorul Guvern. În timp ce ”dreapta” (PNL/USR-PLUS/UDMR) își negociază miniștrii și pozițiile-cheie din Parlament, ”stânga” plănuiește să răstoarne calculele și să preia guvernarea. ÎN EXCLUSIVITATE NAȚIONALĂ, GÂNDUL.RO a realizat imagini de la întâlnirea secretă care ar putea să lase PNL și USR-PLUS pe dinafara Palatului Victoria! În condițiile în care nimic nu este sigur în urma discuțiilor purtate la Vila Lac 1, ”stânga” ar putea să profite și să se instaleze în Guvern.

Sâmbătă dimineață au început negocierile (DETALII AICI) pentru formarea unei majorități în Parlament. Reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR s-au strâns la Vila Lac 1 pentru discuții pe marginea viitorului Guvern. Numai că lovitură de teatru! GÂNDUL.RO a aflat că, înainte cu aproape 24 de ore, vineri după prânz, liderii PSD, Marcel Ciolacu, și AUR, George Simion, au avut o întâlnire în taină. Nu însă între patru ochi, ci… între șase! Pentru că la masa discuțiilor s-a așezat și cel supranumit ”băiatul deștept” din politică. E vorba de strategul Vasile Dîncu.

De altfel, negocierile începute la ora 13.50 s-au purtat la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES, institut coordonat de Dîncu. Reporterii GÂNDUL.RO au obținut dovada acestei întâlniri, care s-a vrut nemediatizată. Astfel, publicăm ÎN EXCLUSIVITATE fotografiile care îi arată pe liderii PSD & AUR la despărțirea după discuțiile întinse pe parcursul unei ore. Interesant este că, vineri, Vasile Dâncu mărturisea presei – în calitate de președinte al Consiliului Național al PSD – că „Nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic”.

Ce declarau Ciolacu și Simion despre un posibil parteneriat politic

Iată că, în pofida acestor declarații, ușile unei posibile alianțe nu sunt închise definitiv. Cu atât mai mult cu cât, în mod public, Marcel Ciolacu nu a exclus un eventual parteneriat politic cu Alianța pentru Unirea Românilor: „Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL. Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice”. Joi, șeful PSD declara însă că nu avusese vreo întâlnire cu liderii AUR: ”Nu am avut nicio întâlnire şi nicio discuţie cu nimeni din conducerea AUR până în acest moment”.

În ce-l privește pe George Simion, poziția acestuia, care, într-o primă fază, părea categorică, s-a mai diluat între timp. Cu o zi înainte de întâlnirea cu Marcel Ciolacu, co-președintele AUR susținea că ”PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. (…) Este un alt partid în siajul preşedintelui”. A doua zi însă, Simion a acceptat să se pună la aceeași masa cu Marcel Ciolacu.

Vasile Dîncu, ”rol principal” în această piesă politică!

”Cheia” acestei întâlniri secrete pare să se fi aflat la Vasile Dîncu. Sursele noastre afirmă că, pe lista persoanelor care au donat în ultimii ani pentru susținerea acțiunilor AUR, se regăsește și un anume Vasile Dîncu. În dreptul acestui nume este trecută într-una dintre donații suma de 200 lei. Nu știm dacă este una și aceeași persoană cu președintele CN al PSD, dar putem bănui că el a fost ”veriga” dintre Ciolacu și Simion dat fiind că întrevederea a avut loc la sediul institutului său.

Ca un element de culoare (fără nicio altă trimitere), e interesant că adresa unde se ”coace” acum o posibilă alianță de stânga a aparținut în trecut Gabrielei Firea și fostului soț, Răzvan. Cei doi au cumpărat în 1996 terenul respectiv și l-au înstrăinat ulterior unui sirian. Încurcate mai sunt aleile politicii…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația