Surse: Negocierile de la Vila Lac, blocate! PNL ține cu dinții de funcțiile de premier și președinte al Camerei Deputaților, în timp ce USR-PLUS vrea una dintre ele

Surse: Negocierile de la Vila Lac, blocate! PNL ține cu dinții de funcțiile de premier și președinte al Camerei Deputaților, în timp ce USR-PLUS vrea una dintre ele
Surse: Negocierile de la Vila Lac, blocate! PNL ține cu dinții de funcțiile de premier și președinte al Camerei Deputaților, în timp ce USR-PLUS vrea una dintre ele/ Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 12/12/2020, 17:03
Actualizat: 12/12/2020, 18:08

Tensiunile cresc la Vila Lac 1 unde reprezentanții partidelor PNL, USR-PLUS și UDMR s-au întâlnit încă de dimineață pentru a negocia funcțiile din Guvern și pe cele de la vârful Parlamentului.

Negocierile au fost blocate de USR-PLUS, potrivit unor surse citate de Digi24.ro, deoarece alianța dorește una dintre funcțiile următoare – prim-minitru sau șef al Camerei Deputaților, de care PNL ține cu dinții.

Liberalii vor neapărat funcția de prim-ministru, pentru aceasta fiind propus Florin Cîțu, dar și pe cea de la șef al Camerei Deputaților, care i-ar fi fost promisă deja lui Ludovic Orban. Totuși, liberalii sunt dispuși să renunțe la cea de-a treia funcția importantă de la vârful statului – președinte al Senatului.

Bătălia pe funcția de premier și pe cea de președinte al Camerei Deputaților

De cealaltă parte, USR-PLUS se arată total nemulțumit întrucât șefia Senatului nu poate fi deținută de Dan Barna, deoarece este deputat. Astfel, alianța vrea neapărat funcția de președinte al Camerei Deputaților.

USR-PLUS participă la negocieri cu propunerea de premier în persoana lui Dan Barna și propunerea de șef al Camerei Deputaților în persoana lui Dan Barna.

„De patru ore discutăm numai despre asta”, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la negocierile de la Vila Lac.

Totodată, liderii USR-PLUS susțin că liberalii au venit la negocieri deja „fixați” pe anumite funcții.

„Nu poți să vii să zici vrem asta și asta la începutul negocierilor”

„Nu poți să vii să zici vrem asta și asta la începutul negocierilor. Că atunci nu mai sunt negocieri. Dacă ei iau premierul, noi vrem Camera. E atât de simplu”, au explicat lideri ai USR PLUS pentru sursa citată.

La negocieri, din partea PNL participă Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, iar din partea USR-PLUS Dragoș Tudorache, Vlad Vociulescu, Dominic Fritz, Dan Barna, Ionuț Moșteanu. De asemenea, prezent este și Kelemen Hunor, președintele UDMR, care a făcut apel la „buna credință” înainte începerii negocierilor.

Recent, Dragoș Pîslaru anunțase că cele trei partide au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește un important capitol – Digitalizarea.

„Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliției USRPLUS-PNL-UDMR. Și ce capitol fain pentru o revoluție a bunei guvernări – capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor”, a scris Dragoș Pîslaru pe Facebook .

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase