Prima pagină » Alegeri prezidențiale 2025 » Călin Georgescu: „Problema este că ROMÂNIA în 35 de ani nu a fost niciodată condusă nici de la Palatul Cotroceni, nici de la Palatul Victoria”

Călin Georgescu: „Problema este că ROMÂNIA în 35 de ani nu a fost niciodată condusă nici de la Palatul Cotroceni, nici de la Palatul Victoria”

Actualul și fostul candidat suveranist la președinția României, George Simion și Călin Georgescu, au fost invitați împreună, vineri seara, la finalul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, în platoul Realitatea Plus într-o emisiune în direct moderată de Anca Alexandrescu.

Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale la sfârșitul anului trecut, a precizat că face echipă cu George Simion, actualul pretendent plasat pe primul lor în cursa pentru Palatul Cotroceni, pentru a aduce în România „victoria bunului simț”.

„Problema este că România, în 35 de ani, nu a fost niciodată, dar niciodată condusă nici de la Palatul Cotroceni, nici de la Palatul Victoria. Despre asta e vorba”, a spus fostul candidat.

Întrebat de unde a fost condusă, el a spus „de unde nu este piață”.

„A fost condusă la Banca Centrală și o să am grijă să fie condusă de la Palatul Victoria și de la Palatul Cotroceni”, a precizat fostul candidat.

„Sunt bani în lumea asta și avem totul pregătit”

A doua sa observație este „s-a stat cu mâna întinsă umilitor în fața oricui care a dat ceva”.

„Inclusiv, de aia am spus că absorbția va fi 100% a fondurilor europene, dar va mai fi ceva: 10 euro dacă vin de la Uniunea Europeană, opt se întorc la firmele din alte țări și doi rămân în România, din care și ăla doi se împarte: 20 de bani rămân pe teren. Pe de altă parte, sunt bani în lumea asta și avem totul pregătit și nu cu dobândă umilitoare, ca să nu zic de robie, de peste 8%, cum se face astăzi. Păi 205 miliarde astăzi, deficitul de cont curent de 7,6, am spus la domnul Marius Tucă, deficitul de bunuri 8,3, adică noi practic doar importăm. Adică la o la o tonă de export românesc, noi importăm 100 de tone, Cam asta este diferența. Și ce exportăm, exportăm materie primă primară, adică grâu și importăm biscuiți. Valoare adăugată zero”, a spus Călin Georgescu.

Fostul candidat a afirmat că România a e țara care are cele mai mari rezerve de sare din lume, pentru următorii 500 de ani și avem sare de pe toate țările Turcia, Cipru și altele.

„În sfârșit este o stare care nu poate să mai stea așa. Și mai ales faptul – și aici vreau să dau exemplu precis și la obiect: uitați-vă zona asta tranzacțională, v-am spus mai devreme, politica noastră externă este egal Statele Unite, asta scrie clar de la început. Păi ce faci astăzi? Statele Unite? Este un balans pe toate zonele astea de conflict, echilibru, unitate, a preluat Arabia Saudită, a preluat Omanul și va fi sigur pace sigur cu Iranul și va avea un acord cu Iranul. După aceea, Siria, implicată, după aceea, evident, Gaza”, a detaliat Călin Georgescu.

Potrivit spuselor sale, „Ucraina a fost lăsată, pentru că nu este momentan urgență”.

„Ei știu foarte bine ce fac, foarte bine ce fac și pe fondul acesta, noi este nevoie să înțelegem că Uniunea Europeană și Europa nu există în ecuația asta. Uitați-vă doar ce se întâmplă, de ce? Pentru că exact dolarul, ei au nevoie să aibă hegemonie pe toate piesele asiatice. Aici este jocul mare pe care îi putem face. Marea Neagră, dacă stăm foarte mult așa, evident că Rusia re un interes enorm, Turcia pe partea ailaltă, noi suntem prinși la mijloc. Acum este momentul de intra ca o pană diplomatică. Deci cheia jocului, succesul este diplomația”, a spus fostul candidat.

„Nicio instituție, vă spun de acuma, nu va fi preluată, nici una fără audit la sânge”

În acest context, el s-a referit la Ministerul Afacerilor Externe și activitatea sa recentă.

„Eu nu vreau să mă uit la ce înseamnă Ministerul Afacerilor Externe astăzi, unde am și lucrat de altfel, câțiva ani, unde, dincolo de ipocrizie și incompetență, sunt și oameni valoroși. Să știți, mulți da, foarte mulți. De aceea am spus: ei trebuiesc aduși în față, nu au voie să scoată capul, sunt doar politrucii, pilele și amantele care stau în față, peste tot. Ori nici vorbă, de ei avem nevoie. Pe scurt: este o strategie pe o pagină. Eu așa am învățat de la maestrul meu. Pe o pagină, pe care trebuie să o ai în suflet și autoritatea care o pună în practică. Dacă n-ai nici plan, nici autoritate, nu poți să faci nimic. Iar planul este foarte simplu, ca să vi-l spun: pentru toată lumea și mai ales că va fi transparență peste tot, să știți, toți oamenii care vor fi numiți, va fi transparenți ce se întâmplă și mai ales faptul că nicio instituție, vă spun de acuma, nu va fi preluată, nici una fără audit la sânge. Adică tu ce preiei? Vreau să știu ce preiau și eu și George, toată lumea, dar orice instituție, indiferent cât de mică, mijlocie sau mare este”, a conchis fostul candidat.

Ce votează românii

Peste 19 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați la al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2025, organizat duminică, 18 mai, la secțiile din țară și de vineri, 16 mai, ora locală 07:00, până duminică, la 21:00 ora României, la secțiile din străinătate, după ce scrutinul anterior a fost anulat, pe 6 decembrie.

În cursa pentru funcția de șef al statului au rămas doi dintre cei 11 candidați înscriși. Ei apar pe buletinele de vot în ordinea dată în funcție de voturile primite la scrutinul din 2 – 4 mai, respectiv candidatul AUR, George Simion, și independentul Nicușor Dan.

Conform rezultatelor finale și validate, în turul 1 s-au prezentat la urne 9.571.899 de alegători, reprezentând 53,21% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente. Au fost în total 9.430.274 de voturi valabil exprimate, adică 98,52% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

  • George Simion a obţinut 3.862.761 de voturi valabil exprimate, respectiv 40,96% din total,
  • Nicușor Dan a obţinut 1.979.767 de voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 20,99%.

Cel care va câștiga cele mai multe voturi valabil exprimate va fi declarat ales pentru mandatul de cinci ani la Palatul Cotroceni.

Preşedintele României se alege prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, pentru un mandat de cinci ani.

Sursa foto: Captura Youtube

CITEȘTE  ȘI:

Ce trebuie să știe românii plecați în vacanțe în STRĂINĂTATE care vor să voteze la alegerile prezidențiale

Alegeri prezidențiale 2025: Românii din diaspora pot vota timp de trei zile. CALENDARUL complet și procedura de înscriere

PORTRET de candidat | George Simion revine în lupta pentru Cotroceni: Vrea să câștige alegerile pentru a le anula prin referendum

Portret de candidat| Nicușor Dan: Asta este viziunea mea- un stat care lucrează pentru oameni și le oferă încredere în ziua de mâine

Filmul complet al ANULĂRII alegerilor prezidențiale din 2024. Decizia care a scos din minți Administrația Trump

Citește și