Candidatura șefului Ford la funcția de CEO al Microsoft riscă să dăuneze constructorului de mașini. „Este un factor care distrage atenția”

Candidatura șefului Ford la funcția de CEO al Microsoft riscă să dăuneze constructorului de mașini. Este un factor care distrage atenția
Publicat: 16/12/2013, 16:55
Actualizat: 17/02/2016, 12:14

Candidatura directorului general al Ford, Alan Mulally, la funcția de CEO al Microsoft riscă să umbrească lansările de noi modele de automobile și să provoace o luptă internă între directorii adjuncți ai producătorului auto american, relatează Bloomberg.

Menținerea atenției asupra automobilelor și nu asupra conducerii va fi esențială pentru Ford, care intenționează să lanseze 23 de noi modele în 2014, an care va fi cel mai aglomerat în istoria de 110 ani a companiei, a declarat Michelle Krebs, analist la compania de analiză în domeniul auto Edmunds.com.

„Este un factor care distrage atenția, într-un moment în care Ford trebuie să se concentreze pe fabrici, produse și oameni, nu pe o singură persoană. Anul viitor lansează mai multe produse ca niciodată în istoria Ford Motor. Trebuie să se concentreze pe afaceri”, a spus Krebs.

Directorul general Mulally, președintele executiv Bill Ford și alți lideri ai companiei au reiterat frecvent un plan vechi de 13 luni conform căruia Mulally va sta la conducerea celui de-al doilea mare producător auto american cel puțin și anul viitor.

Ford a stabilit un succesor al lui Mulally, pe directorul operațional Mark Fields, dar momentul în care va avea loc schimbarea riscă întoarcerea la luptele interne care au avut loc înainte ca Mulally să devină CEO, a declarat o persoană apropiată situației.

Mulally este cunoscut în Detroit pentru cultivarea unei culturi a colaborării la Ford, companie caracterizată mult timp de atacuri pe la spate și disfuncționalități. Cu un stil prietenos dar ferm și cu organizarea de ședințe săptămânale, Mulally a reușit să îi facă pe directori să se ajute între ei, în loc să se saboteze pentru câștigul personal, au declarat Fields și alți membri ai conducerii.

Ford este la mai puțin de o lună de salonul auto internațional de la Detroit, unde compania va prezenta mașini și camionete cruciale pentru viitorul său. Între acestea va fi probabil și un nou model pickup serie F, a spus Krebs.

Candidatura lui Mulally la șefia Microsoft a devenit mai puțin probabilă în ultimele săptămâni, din cauza temerilor legate de lipsa sa de experiență în sectorul tehnologiei, potrivit unor surse apropiate situației.

Există însă în continuare scenarii în care board-ul Microsoft ar putea opta pentru Mulally, inclusiv o variantă în care va prelua funcția pentru câțiva ani și va ajuta la pregătirea unui candidat intern. Luna trecută, Mulally era unul dintre cei mai probabili candidați, alături de Satya Nadella, director la Microsoft.

Board-ul Microsoft caută un CEO care să îl înlocuiască pe Steve Ballmer, care a spus în august că vrea să se retragă în următoarele 12 luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto